FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch op jacht naar historische zege

FC Den Bosch op jacht naar historische zege

17 november 2015 om 21:21

FC Den Bosch speelt vrijdag de uitwedstrijd tegen de gedoodverfde titelkandidaat. Op bezoek in Breda zal het bijzonder lastig worden; FC Den Bosch won nog nooit een uitwedstrijd in Breda.

De ontmoeting tussen NAC en FC Den Bosch stond acht keer eerder gepland. Zes keer trok de thuisploeg aan het langste eind, tweemaal werd het gelijk. Ook de doelcijfers spreken duidelijk in het voordeel van de club uit Breda: 16-2. Alleen Jos van Eck en Jack de Gier wisten namens FC Den Bosch ooit het net te vinden bij NAC. Beide duels gingen overigens wel met 3-1 verloren.

Van alle nog actieve clubs in het betaalde voetbal zijn er slechts vier teams waarvan FC Den Bosch nooit een uitwedstrijd won. PSV, Ajax, Jong Ajax en dus NAC Breda zijn de enige vier clubs die altijd tenminste 1 punt overhielden aan een thuisduel met FC Den Bosch. Ook een aantal clubs die inmiddels niet meer bestaan (FC Zaanstreek, NOAD, SC Drenthe, Holland Sport, Jong FC Twente, VC Vlissingen, Baronie en ZFC) verloren nooit een thuisduel van FC Den Bosch. De meeste clubs speelden slechts enkele keren tegen FC Den Bosch, voordat ze uit het betaald voetbal verdwenen.

Van de 65 verschillende clubs die FC Den Bosch in de eigen Vliert ontving, werden de meesten wel een of meerdere keren verslagen. Alleen FC Zaanstreek, NOAD, SC Drenthe en DWS, die allen slechts één officieel duel in de Brabantse hoofdstad afwerkten, hebben een onbesmet blazoen tegen FC Den Bosch. De enige nog actieve club die nog nooit in Den Bosch verloor, is Achilles '29. De semi-profs uit Groesbeek wonnen de beide ontmoetingen in de afgelopen seizoenen.

Mocht FC Den Bosch er voor het eerst in de clubhistorie in slagen om in Breda een zege te boeken, dan sluit het aan bij de top vijf en biedt het ook perspectieven voor de tweede periode. Er zullen zo'n 200 Bossche supporters aanwezig zijn in Breda. Uiteraard doet FCDBFans.nl live verslag via Twitter; voor diegenen die er niet bij kunnen of willen zijn, wordt het duel ook integraal uitgezonden op Fox Sports 5.

Bron: FCDBFans.nl