FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Focus FC volop gericht op komend seizoen

Focus FC volop gericht op komend seizoen

26 mei 2016 om 21:35

Vanavond was het derde vragenuurtje van FC Den Bosch waarbij directeur Edward van Wonderen een toelichting gaf op het afgelopen seizoen en een vooruitblik gaf op het komende seizoen.

Afgelopen seizoen
Van Wonderen begon met een terugblik op het afgelopen seizoen. "Operationeel zijn we met acht man op kantoor. Dat is exclusief trainers et cetera. Dat gaat prima, met weinig mensen doen we een heleboel. We hebben de begroting gehaald, er is 2,1 miljoen aan commerciële opbrengsten gerealiseerd. Mede daardoor schrijven we dit seizoen zwarte cijfers. Vanuit de reguliere bedrijfsvoering spelen we ongeveer quitte, maar dankzij een gift van een grote partij noteren we een mooie plus. Over het technische aspect van vorig seizoen heb ik in de brief al geschreven dat we door de ondergrens zijn gezakt. Dat moet volgend seizoen beter."

"Het is belangrijk om met een sluitende begroting te werken," vervolgt Van Wonderen. "Maar omdat we nog schulden hebben uit het verleden, is het best lastig om in maanden met weinig inkomsten rond te komen. Van de schulden lossen we elk jaar zo'n €100.000,- af en dat geeft nog eens extra krapte in de kas. De schuldeisers zijn geen overheidsinstanties, maar privé-eisers, onder meer mensen die FC Den Bosch acht jaar geleden van de ondergang hebben gered. Verder zijn we ook bezig om de stadionhuur te verlagen, want we betalen structureel een ton teveel aan huur voor de accommodatie waar we in spelen. Hierover zijn we in gesprek met de BIM en de gemeente."

Doelstellingen komend seizoen
Wiljan Vloet is op vakantie, dus neemt Edward van Wonderen ook het sportieve gedeelte van het verhaal voor zijn rekening. "We hebben een aantal doelstellingen geformuleerd. We willen voetbal spelen wat er toe doet, het publiek vermaken, de nacompetitie behalen en jaarlijks minimaal één speler verkopen. We zijn er momenteel zeer dichtbij om een speler te verkopen, dus dat lukt wellicht dit seizoen al. Daarnaast willen we een speler van Feyenoord en een speler van Juventus huren. Wij zouden graag zien dat Slivka nog een jaar blijft, daarover zijn we momenteel in gesprek met hem en Juventus. Bij aanvang van de voorbereiding willen we toch eigenlijk wel 95% van de voorbereiding rond hebben."

Brabant United en technisch beleid
Ook Brabant United en de nieuw te vormen technische commissie kwamen ter sprake. "Brabant United is ooit ontstaan uit financiële nood," aldus Van Wonderen. "RKC wilde nu graag apart verder en wij hebben de keuze gemaakt om de jeugdopleiding naar ons toe te halen. Dat kost 50.000 euro extra, maar dat moet zich op termijn ook weer terug gaan verdienen. We willen immers graag dat spelers vanuit de jeugd doorstromen naar het eerste elftal."
"Wat betreft de technische commissie: we hebben er een knip in gezet, er komt een technische commissie en een aannamecommissie. In die aannamecommissie zitten Fred van der Hoorn en Wiljan Vloet niet, omdat zij zelf spelers aandragen. Zo voorkomen we dat de slager zijn eigen vlees keurt."

Bron: FCDBFans.nl