FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Dertien clubs onder verscherpt toezicht KNVB

Dertien clubs onder verscherpt toezicht KNVB

4 augustus 2010 om 13:27

Dertien betaaldvoetbalclubs staan onder verscherpt toezicht van de KNVB. Dat maakte de voetbalbond woensdag bekend. Naast de twaalf namen die eerder al bekend werden gemaakt door RTL Nieuws is nu ook SC Cambuur toegevoegd aan de lijst.

Vijf van die dertien clubs spelen in de eredivisie. Dat zijn Feyenoord, Roda JC, NEC, Willem II en Excelsior. Ook AGOVV Apeldoorn, Almere City FC, Cambuur Leeuwarden, Fortuna Sittard, MVV, RBC Roosendaal, RKC Waalwijk en BV Veendam, die allemaal in de eerste divisie uitkomen, zijn wegens financiƫle problemen door de KNVB ingedeeld in categorie 1 van het licentiereglement.

De clubs uit categorie 1 dienen op basis van een goedgekeurd plan van aanpak binnen drie jaar orde op zaken te hebben gesteld, anders dreigen ze de licentie voor het spelen van betaald voetbal kwijt te raken.

Het is voor het eerst dat de KNVB de gegevens naar buiten brengt. Het bestuur betaald voetbal wilde af van de geheimhoudingsplicht inzake de (financiƫle) status van een profclub. Tijdens de voorjaarsvergadering van de profsectie is daarom een reglementswijziging toegepast. Van de nieuwe openheid moet onder meer een preventieve werking uitgaan, zo legde de KNVB eerder uit. De bond vindt het belangrijk dat supporters en sponsors weten dat hun club voorlopig geen gekke dingen kan doen met geld.

Bron: ANP