FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch haalt Joey Brock binnen

FC Den Bosch haalt Joey Brock binnen

26 mei 2011 om 12:38

FC Den Bosch heeft donderdag de vijfde nieuwe speler voor volgend seizoen vastgelegd. Het gaat om de 22-jarige Joey Brock, linkervleugelverdediger van RBC Roosendaal, waarvoor de Bossche interesse al eerder werd uitgesproken.

De overstap leek te worden bemoeilijkt omdat de club uit Roosendaal een vergoeding van naar verluidt 100.000 euro wilde hebben voor Brock, die nog een jaar vastlag. FC Den Bosch stelt echter Brock transfervrij over te nemen. Hij tekent een contract voor twee jaar met een optie voor een derde seizoen.

Brock wordt de opvolger van Samuel Scheimann, die aangaf naar de eredivisie te willen. Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn: ,,Joey is een linkervleugelverdediger met veel snelheid en energie in zijn spel. Hij heeft verdedigende en opbouwende kwaliteiten en is in het bezit van een goede traptechniek. Joey heeft een uitstekende mentaliteit en is een speler die graag wil presteren."

Brock debuteerde dit seizoen in het betaalde voetbal en kwam tot 28 duels voor RBC. Eerder trok FC Den Bosch Benjamin van den Broek, Bart van Brakel, Ralf Seuntjens en Jeffrey Vlug aan. De laatste twee hebben ook een RBC-verleden.

Bron: Brabants Dagblad.nl