FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Nieuwe systeemswitch tegen Jong Twente

Nieuwe systeemswitch tegen Jong Twente

1 december 2014 om 00:06

FC Den Bosch gaat vanavond (maandag) op bezoek bij Jong FC Twente in een 4-3-3 formatie spelen. Trainer Ruud Kaiser gaf na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen MVV aan langere tijd vast te houden aan de 4-4-2, maar komt daar nu dus van terug.

Al in de wedstrijd tegen Achilles '29 leek FC Den Bosch 4-3-3 te spelen, maar na de rode kaart van Elvis Kabashi was Kaiser sowieso gedwongen om wijzigingen door te voeren in zijn formatie. Naar aanleiding van deze dramatisch verloren pot tegen de semi-profs van Achilles initieerde de technische staf een groepsgesprek. Over de inhoud van het gesprek wilde Kaiser niets vertellen. "Dat gaat jullie niks aan", zei hij tegenover het Brabants Dagblad. "Het gesprek is er gekomen op initiatief van de technische staf. Ik heb me groen en geel geërgerd de laatste weken. We hebben gekeken waarom we niet goed voetballen. Ik heb er wel een verklaring voor. Maar ik heb er geen behoefte aan om dat extern te melden."

Kaiser zal het in het uitduel met de beloften van de Tukkers moeten stellen zonder Elvis Kabashi en Barry Maguire. Kabashi kreeg in het duel met de Groesbekers rood en is derhalve geschorst. Maguire liep in hetzelfde duel een enkelblessure op en ontbreekt dus ook bij FC Den Bosch. Joey Belterman en Erik Quekel keren terug in de basis. Vorig seizoen eindigden beide duels met Jong FC Twente in een gelijkspel.

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad