FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch mag niet mopperen met puntje

Den Bosch mag niet mopperen met puntje

1 december 2014 om 22:03

FC Den Bosch heeft maandagavond gelijkgespeeld bij Jong FC Twente. Jordy Thomassen schoot FC Den Bosch al snel op voorsprong, maar tot veel kansen en goed veldspel kwam de ploeg van Ruud Kaiser niet. De 1-1 eindstand was dan ook terecht.

FC Den Bosch begon verrassend sterk aan het duel met Jong FC Twente. Na twaalf minuten kwamen de Bosschenaren op voorsprong nadat Jordy Thomassen trefzeker was met een schot uit de draai na een voorzet van Edoardo Ceria: 0-1. Daarna zakte FC Den Bosch terug naar het niveau van de afgelopen weken en bleek al snel weer de achilleshiel van FC Den Bosch: dode spelmomenten. Uit een hoekschop kon de spits van Jong FC Twente geheel vrijstaand inkoppen: 1-1.

Voor rust kregen de beloften van de Tukkers nog een aantal grote kansen op de 2-1. Een gekruld schot ging maar net over en naast en de spits van Jong Twente schoot net naast. Opvallend was hoe vaak FC Den Bosch, bij gebrek aan inspiratie, de bal terug schoot richting Kees Heemskerk, en niet zelden waren de terugspeelballen niet op maat, waardoor het gevaarlijk werd. FC Twente raakte voor rust nog de paal.

Na rust was het spelpeil helemaal bedroevend. Een schot van Jordy Thomassen werd van richting veranderd en hobbelde naast, een gevaarlijke corner van FC Den Bosch werd door iedereen gemist en bij de tweede paal op diezelfde paal geschoten. Erik Quekel kreeg de bal op een presenteerblaadje van de defensie van Jong FC Twente, maar hij slaagde er niet in de bal vijf meter breed te spelen. Jong FC Twente kreeg nog een enorme kans nadat een schot uit de draai geblokt werd. Vlak voor tijd was Edoardo Ceria nog dichtbij uit een vrije trap, maar hij mikte net naast.

Bron: FCDBFans.nl