FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch teleurgesteld na vergadering

FC Den Bosch teleurgesteld na vergadering

2 december 2014 om 22:36

FC Den Bosch is teleurgesteld over de uitkomst van de bondsvergadering van de KNVB die vanavond gehouden werd. Dat laat president-commissaris Maarten de Gruyter weten aan FCDBFans. FC Den Bosch stemde tegen de plannen van de KNVB.

“Jammer dat de eerste divisie niet collectief de rug recht heeft gehouden en heeft afgedwongen dat, zoals afgesproken, pas na twee seizoenen de pilot met beloftenteams geëvalueerd zou worden. Wij zijn niet pertinent tegen doorstroming, maar op dit moment wel tegen de beloftenteams”, zo laat De Gruyter in een eerste reactie weten. “Op deze manier wordt het toch opgelegd. Als collectief hadden de eerste divisieclubs moeten opstaan. Er zijn veel goede beloftes gedaan, maar dat had ook over een halfjaar gekund. Kijk naar gisteren in de Grolsch Veste, een uitholling van het ‘product’ eerste divisie. Een volledig leeg stadion.”

De Gruyter baalt ervan dat de clubs niet collectief de rug recht hebben gehouden. “Als ik onderhandel, geef ik niet meteen toe. Die les heeft de rest gemist blijkbaar.” Wel werd er onder meer beloofd om geld te investeren om de eerste divisie beter te positioneren. “Maar dat is het punt ook niet. We hadden het ons niet op deze manier moeten laten opleggen”, aldus De Gruyter. Of FC Den Bosch en RKC ook een beloftenteam gaan inschrijven in de nieuwe voetbalpiramide, is op dit moment nog onbekend.

Bron: FCDBFans.nl