FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Verdienstelijk gelijkspel FC Den Bosch

Verdienstelijk gelijkspel FC Den Bosch

6 december 2014 om 22:55

FC Den Bosch heeft de laatste thuiswedstrijd van 2014 op een positieve wijze afgesloten. Door een goede wedstrijdinstelling werd een punt behaald tegen de verrassende nummer drie van de ranglijst, FC Eindhoven.

Voordat de toeschouwers goed en wel hun plekje op de akelig lege tribunes hadden gevonden, leek FC Den Bosch al tegen een achterstand aan te kijken. Uit een standaardsituatie scoorde de centrale verdediger een doelpunt, dat in eerste instantie werd goedgekeurd, maar op advies van de vierde man toch werd geannuleerd na hands. Vrij snel daarna kreeg FC Den Bosch een goede kans om de score te openen na een afvallende bal, maar het verrassende schot van Ayrton Statie kon worden weggetikt door de doelman. Daarna werd het duel wat rustiger, maar vielen er wel veel gele kaarten. Daarvan had er eentje een rood randje; Moreno Rutten speelde de bal niet uit na een blessuregeval van Eindhoven, waarna hij aan de zijlijn onderuit geschoffeld werd.

Na rust bleven beide teams in evenwicht. Opmerkelijk was het aantal spelers dat op het veld onderuit ging. Tweemaal leverde dat Eindhovens gevaar op, maar in beide gevallen wist de uitstekend spelende defensie van FC Den Bosch verder onheil te voorkomen. Uit diverse hoekschoppen werden de bezoekers ook een aantal keren gevaarlijk, maar slechts eenmaal hoefde er een bal van de lijn gekopt te worden. In alle andere situaties werd de bal eerder weggewerkt of kon Kees Heemskerk plukken. FC Den Bosch kreeg in de slotfase geen grote kansen meer, maar hield daarmee FC Eindhoven wel knap op 0-0.

Bron: FCDBFans.nl