FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jaarcijfers FC Den Bosch gepubliceerd

Jaarcijfers FC Den Bosch gepubliceerd

8 december 2014 om 20:47

Onlangs heeft FC Den Bosch op haar website de jaarcijfers over het afgelopen voetbalseizoen gepresenteerd. Er werd een verlies gedraaid van 1,3 miljoen euro en ook de liquiditeitspositie van de club verslechterde.

Ondanks het behalen van de vierde plaats afgelopen seizoen daalde het aantal seizoenkaarthouders met honderd. Daarnaast waren er bij thuiswedstrijden gemiddeld 200 toeschouwers minder dan het voorafgaande seizoen. Daarom heeft FC Den Bosch een ticketing salesplan geschreven om zo de bezettingsgraad van Stadion de Vliert te laten stijgen. Daarnaast wordt bekeken hoe de faciliteiten van Stadion De Vliert een upgrade kunnen krijgen om zo de bezoekersvriendelijkheid te vergroten.

Een groot deel van het verlies van FC Den Bosch is te verklaren door het vertrek van Tom van Weert. Toen FC Den Bosch enkele jaren geleden een doorstart maakte, werd de spelersgroep voor een substantieel bedrag op de balans opgenomen. Afgelopen seizoen was Tom van Weert de enige speler die nog over was van deze geactiveerde spelersgroep. Op het moment dat Van Weert transfervrij vertrok, moest FC Den Bosch een verlies van €438.000 boeken.

Door het grote verlies waarmee FC Den Bosch te kampen kreeg, zijn er een aantal maatregelen genomen om aan alle verplichtingen te kunnen blijven voldoen. Door debiteuren en seizoenkaarthouders eerder te laten betalen, konden de rekeningen betaald worden. Daarnaast zijn er twee reeds bestaande leningen overgezet naar twee stichtingen: de stichting Kapitaalverwerving FC Den Bosch en de stichting Behoud Betaald Voetbal 's-Hertogenbosch. Op deze lening hoeft FC Den Bosch niet af te lossen, maar deze stichtingen hebben wel recht op een percentage van de transferopbrengsten.

In de jaarrekening is ook een passage opgenomen over het onderzoek van de Europese Commissie naar de al dan niet onrechtmatige staatssteun die FC Den Bosch gekregen zou hebben van de gemeente 's-Hertogenbosch. Het onderzoek is op dit moment nog lopende, maar FC Den Bosch ziet het verdere verloop van de procedure met vertrouwen tegemoet.

De gehele jaarrekening is hier te vinden.

Bron: FCDBFans.nl / FC Den Bosch.nl