FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Eindelijk uitzege dankzij 'Super Keesje' Heemskerk

Eindelijk uitzege dankzij 'Super Keesje' Heemskerk

12 december 2014 om 23:46

Voor het eerst in 231 dagen heeft FC Den Bosch een uitwedstrijd gewonnen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Telstar kreeg kans op kans, maar Kees Heemskerk stopte bijna alles. FC Den Bosch won de wedstrijd, onverdiend, met 1-2.

Al binnen de minuut was het bijna raak. Ralf Seuntjens, vorig seizoen nog spelend voor Den Bosch, kreeg een grote kans, maar hij kreeg in het zestienmetergebied de bal niet onder controle. Even later leek alsnog de openingstreffer te vallen, maar Kees Heemskerk redde met een zweefduik fraai op het afstandsschot van Almubaraki. Uit de hoekschop die volgde kon Dougall geheel vrij inkoppen, waardoor de Witte Leeuwen al binnen acht minuten op een verdiende 1-0 voorsprong stonden.

Het leek een pijnlijke avond te worden voor FC Den Bosch, dat bijzonder slap en ongeïnspireerd aan de wedstrijd begon. Via wederom Almubaraki was Telstar dicht bij de tweede treffer, maar Heemskerk redde met de voet. Uit de eerste echte kans was daar, geheel tegen de verhouding in, de gelijkmaker voor FC Den Bosch; Elvis Kabashi schoot raak, met een schot dat van richting veranderd leek te worden. Het leek een soort wake-upcall voor FC Den Bosch, dat daarna ook kansen kreeg op meer. Benjamin van den Broek kreeg een enorme kopkans, maar hij knikte de bal meters naast. Daarna kakte de wedstrijd wat in, maar vielen vooral de vele overtredingen van Telstar op.

Direct na rust had Telstar op 2-1 moeten komen. Almubaraki kwam naar binnen en schoot op de lat. Seuntjens had de rebound voor het inknikken, maar op een of andere manier kon Heemskerk de bal nog stoppen. Aan de andere kant had Joey Belterman een enorme kans, maar hij schoot te zacht in. Tijdens de volgende Telstar-aanval beging Justin Tahapary een overtreding in het strafschopgebied. Seuntjens schoot de penalty niet eens zo heel slecht in, maar daar was wederom Kees Heemskerk die de bal naast zijn doel tikte.

Telstar ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg kansen op de tweede treffer. Heemskerk moest redden op een schot van Talsma en hield daarna de Bosschenaren in drievoud overeind. Uiteindelijk was daar de gouden voetbalwet. Na een afgeslagen voorzet nam Anthony Lurling de bal aan op de borst, liet de bal vallen en schoot de bal heerlijk in de verre hoek.

Het was daarna nog acht minuten plus blessuretijd billenknijpen. Elvis Kabashi moest nog met een brancard van het veld af. In de blessuretijd ging Telstar met twee spelers op de doelman af. De bal werd breed gelegd en Heemskerk was geklopt, maar met een ultieme sliding voorkwam Joey Belterman de late gelijkmaker. Het eindsignaal kwam als een bevrijding voor FC Den Bosch, dat zo eindelijk weer eens een uitwedstrijd won.

Bron: FCDBFans.nl