FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Kaiser krijgt in februari uitsluitsel

Kaiser krijgt in februari uitsluitsel

19 december 2014 om 19:27

Ruud Kaiser krijgt in februari te horen of hij volgend seizoen wederom trainer is van FC Den Bosch. De club moet hem dan laten weten of de aanwezige optie in zijn contract gelicht wordt, zo meldt het Brabants Dagblad.

Kaiser is zelf niet tevreden over de eerste competitiehelft. "In de periode dat we wel goed voetbal speelden aan het begin van het seizoen hebben we te weinig punten gehaald. Dat breekt ons nu op. Om zeker te zijn van deelname aan de play-offs heb je zo'n 55 punten nodig. We staan nu pas op 22 punten. Het is duidelijk dat het na de winterstop beter moet," zo zegt de oefenmeester tegen het BD. Desondanks is hij hoopvol over een driepunter aankomende zondag op bezoek bij Roda JC. Kaiser onderkent dat het lastig gaat worden. "Maar tegen Telstar hebben eindelijk dat beetje geluk teruggekregen wat aan het begin van het seizoen ontbrak."

De laatste vier edities van Roda JC - FC Den Bosch verloren de Bosschenaren allemaal kansloos. Dat waren altijd ontmoetingen die op het hoogste niveau afgewerkt werden. In 1992 en 2001 won Roda JC met 4-1, in 1999 met 4-0 en de laatste ontmoeting in 2004 eindigde zelfs in 5-0. Tweemaal nam FC Den Bosch (waarvan eenmaal als BVV Den Bosch) de volle buit mee uit Kerkrade. In 1988 was Michel Beukers matchwinner en in 1990 won FC Den Bosch zelfs met 0-3 op Kaalheide, het toenmalige stadion van Roda.

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad