FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Roda JC is heel lief voor FC Den Bosch

Roda JC is heel lief voor FC Den Bosch

21 december 2014 om 18:24

FC Den Bosch heeft met 3-1 verloren bij Roda JC. De ploeg van Ruud Kaiser mocht daarmee absoluut niet mopperen. Waren de Limburgers wat zorgvuldiger met de kansen omgesprongen, had FC vandaag een recordnederlaag geleden.

FC Den Bosch begon schandalig aan het duel met Roda JC. Tegen FC Eindhoven (een afgekeurde goal) en Telstar (reuzekans voor Seuntjens) waren de Bosschenaren in de eerste minuut nog ontsnapt, maar geleerd van deze momenten was er kennelijk niet. Uit een vrije trap, dus weer een standaardsituatie, kon Dijkhuijzen al in de eerste minuut raak knikken. FC Den Bosch werd helemaal weggeblazen en mocht van geluk spreken dat Ard van Pepppen (naast) en Mark Höcher (lat) de score niet binnen het kwartier op 3-0 tilden. Tim Hofstede trok daarbij ook nog een speler neer die doorgebroken leek, maar kreeg slechts geel.

Uit een van de volgende corners kopte Guy Ramos over, maar even later was het, wederom uit een corner, wel 2-0. Het was comedy capers voor het doel van FC Den Bosch, waardoor Henk Dijkhuizen opnieuw simpel kon scoren. Daarna kregen de Limburgers wederom legio kansen, waarvan het merendeel uit spelhervattingen. FC Den Bosch was helemaal nergens, alleen bij een schotje van buiten de zestien moest de doelman van Roda ingrijpen.

Na rust ging het iets beter bij FC Den Bosch, vooral omdat Roda JC verslapte. Direct na rust was er een kans op de aansluitingstreffer, maar de bal ging over. Het spel golfde daarna op en neer, waarbij de grootste kansen voor Roda JC waren. Uit het niets kwam FC Den Bosch op 2-1: een schot van Belterman kwam via de paal terug het veld in, waarna Alexander Mols kon scoren. Roda JC leek de bibbers te krijgen en FC Den Bosch de geest, want het spel speelde zich daarna af op de helft van Roda. Een schot van Tahapary werd knap gepakt door de doelman en Barry Maguire was vlak voor tijd met een schot onderkant lat nog heel dicht bij een gestolen punt. In de slotminuut ging zelfs Kees Heemskerk nog mee naar voren bij een hoekschop, maar uit de daaropvolgende counter scoorde Roda de beslissende treffer.

Bron: FCDBFans.nl