FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Supporters samen in actie tegen beloftenteams

Supporters samen in actie tegen beloftenteams

1 september 2015 om 19:25

Sinds drie seizoenen spelen er beloftenelftallen in de Jupiler League. Na het faillissement van Haarlem en AGOVV werden deze teams door de KNVB in de Jupiler League gedumpt.

De eens zo mooie Jupiler League wordt door de aanwezigheid van de beloftenteams behoorlijk verziekt. Zo bleek uit een onderzoek van ons in 2014 al dat FOX Sports invloed heeft op de eindstand van alle teams. Ook had Jong Ajax vorig jaar geen zin om tegen FC Den Bosch te ballen, en dus gebeurde dat niet.

De 'pilot' van twee jaar is stilzwijgend voortgezet, maar Jong FC Twente moest zich wegens de financiƫle zorgen terugtrekken. Daarom bedacht de KNVB in al haar wijsheid dat er een team uit de beloftencompetitie promoveert, zodat de eerste divisie volgend jaar weer uit twintig clubs bestaat. Ook de resultaten van het betreffende beloftenteam uit voorgaande jaren weegt mee in die promotieregeling. Het is dus mogelijk dat de nummer twee of drie van de beloftencompetitie volgend seizoen in de Jupiler League speelt.

Dit seizoen kondigde de KNVB met veel bombarie aan dat er 'strengere regels' zouden komen voor beloftenteams. Met dank aan deze 'strengere regels' kon Jong Ajax in het duel tegen FC Eindhoven bijvoorbeeld gebruik maken van een talentvolle centrale verdediger, voor wie een rijke toekomst voorspeld wordt. Hij zou zomaar eens kunnen gaan spelen bij Atletico Madrid, Everton en Hertha BSC. Zijn naam? John Heitinga.

Van de hoeveelheid boter die men in Zeist op het hoofd heeft, zou heel Ethiopiƫ een maand kunnen eten, maar hopelijk komt daar verandering in. Een groep supporters heeft de website stopdebeloften.nu opgericht, waar tegenstanders van beloftenteams online een petitie kunnen ondertekenen. De actie loopt nu een week en er zijn al meer dan 6.500 handtekeningen opgehaald (meer toeschouwers dan Jong FC Twente in een heel seizoen trok). Het invullen kost minder dan een minuut en hoe meer mensen zich uitspreken tegen de beloften, hoe beter!

Bron: FCDBFans.nl, Stopdebeloften.nu