FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bosschenaar van de maand augustus

Bosschenaar van de maand augustus

2 september 2015 om 18:42

De competitiestart verliep voor FC Den Bosch stroef. Slechts vier punten uit vijf duels is de schamele oogst. Toch kan er ook deze maand weer gestemd worden op de uitblinker.

FC Den Bosch begon het seizoen thuis tegen Fortuna. Nadat Joey Belterman de thuisploeg op voorsprong had gezet, kwamen de Limburgers direct langszij en nog voor rust zelfs op een voorsprong. Een gemiste strafschop net na rust zorgde ervoor dat Tim Hofstede het eerste punt kon binnenkoppen.

In Volendam was het breekpunt de gemiste kans van Malcolm Esajas. De vleugelspits had FC Den Bosch in de tweede helft op voorsprong moeten brengen, maar dat verzuimde hij en het was de onvermijdelijke Jack Tuijp die de drie punten voor de wijdbroeken bezorgde, ondanks dat FC Den Bosch het laatste kwartier met een man meer op het veld stond.

Tegen FC Emmen werd de eerste zege geboekt. Door goals van Jordy Thomassen, Arda Havar en Malcolm Esajas werd de enige profclub uit Drenthe met 3-0 verslagen. De euforie was echter van korte duur, want Go Ahead bleek enkele dagen veel te sterk in De Vliert. Havar bracht Den Bosch nog op voorsprong, maar daarna liepen de Eagles simpel weg naar 1-4. De 2-4 van Furhgill Zeldenrust was voor de statistieken.

Afgelopen zondag werd FC Den Bosch in Rotterdam door Sparta te kijk gezet. Na tien minuten had het al 5-0 kunnen staan. Het bleef slechts bij 2-0 en na de aansluitingstreffer van Thomassen waren er zelfs kansjes op de gelijkmaker, maar na de 3-1 uit een strafschop was het verzet gebroken. Dat de Kasteelheren de dubbele cijfers niet haalden, hadden ze volledig aan zichzelf te wijten. Zeldenrust maakte vanaf de stip nog 5-2.

Wie was volgens jou de uitblinker in augustus? Laat het weten op onze stempagina!

Bron: FCDBFans.nl