FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Slivka houdt zicht op Europees Kampioenschap

Slivka houdt zicht op Europees Kampioenschap

9 september 2015 om 21:29

Het Litouwen van Vykintas Slivka zal met gemengde gevoelens terugkijken op het afgelopen interlandweekeinde. De huurling van Juventus startte twee interlands in de basis.

Tegen Estland maakte Slivka de negentig minuten vol, maar die wedstrijd in Talinn ging met 1-0 verloren. Ook tegen San Marino begon Slivka bij de eerste elf, maar na een rode kaart van een teamgenoot werd Slivka gewisseld. Litouwen won het duel door een treffer in blessuretijd met 2-1 van San Marino.

Litouwen staat op dit moment vijfde in groep E, maar heeft nog kans op plaatsing voor het EK. De achterstand op de derde plek, die recht geeft op play-offs, is slechts drie punten. Sloveniƫ staat op dit moment derde, en over exact een maand, op 9 oktober, speelt Litouwen de cruciale wedstrijd in Ljubljana tegen de Slovenen.

Omdat het onderling resultaat bij een gelijke stand in de poule doorslaggevend is, zal Litouwen een betere uitslag dan 0-2 neer moeten zetten. Het thuisduel tegen Sloveniƫ ging namelijk met 0-2 verloren. Mocht dat lukken, zal het behalen van de derde plek nog steeds een zware bevalling zijn, want Litouwen speelt op de laatste speeldag tegen Engeland en Sloveniƫ speelt dan tegen dwergstaat San Marino.

Bron: FCDBFans.nl