FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch verwelkomt vanavond asielzoekers

FC Den Bosch verwelkomt vanavond asielzoekers

11 september 2015 om 12:25

FC Den Bosch speelt vanavond om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De Bossche club heeft een sterke verbintenis met de stad en regio en nodigt vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid bij iedere thuiswedstrijd een maatschappelijke groepering of goed doel uit.

Enerzijds om hen een podium te bieden, anderzijds om hen een ongedwongen voetbalavond te bezorgen. Vanavond gaat in samenspraak met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de aandacht uit naar de asielzoekers die momenteel verblijven in de Eventronhal van Autotron te Rosmalen.

Edward van Wonderen: “Vanuit onze clubvisie streeft FC Den Bosch naar een positief imago in de regio en stad, waarbij voetbal de bindende factor is. FC Den Bosch heeft een sterke betrokkenheid en verbintenis met de stad en de regio en levert met veel plezier haar bijdrage aan diverse sociaal-maatschappelijke activiteiten en goede doelen binnen haar verzorgingsgebied. Dit heeft er toe geleid dat we gedurende de afgelopen seizoenen een prettige relatie hebben opgebouwd met ruim 30 maatschappelijke organisaties. Vanavond heten we circa 200 asielzoekers welkom die onlangs zijn gearriveerd bij het Autotron in Rosmalen. We willen hen een ongedwongen avond bezorgen bij FC Den Bosch en wensen hen een leuke voetbalavond toe.”

Robert Ploeg, woordvoerder namens het COA: “Wij vinden het fantastisch dat de club onze bewoners de mogelijkheid biedt om een thuiswedstrijd van FC Den Bosch in Stadion De Vliert bij te wonen. We maken dankbaar gebruik van het aanbod en wensen alle bewoners die vanavond in het stadion aanwezig zijn een leuke avond toe!”

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors, Supportersclub FC Den Bosch, Zwaluw Reizen en Top-Events Group. FC Den Bosch is deze partijen erkentelijk voor hun enthousiaste bijdrage.

Bron: Persbericht