FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Arda Havar redt met kopbal voorlopig Van Eck

Arda Havar redt met kopbal voorlopig Van Eck

11 september 2015 om 22:23

FC Den Bosch heeft op miraculeuze wijze de tweede zege van het seizoen geboekt. Tegen Helmond Sport leek het helemaal verkeerd te gaan, totdat Arda Havar in blessuretijd 2-1 maakte.

Iconisch moment was het bedanken van de supporters na de wedstrijd. Ondanks de 2-1 zege spatte de frustratie bij Maarten Boddaert er vanaf. Die werd in zes wedstrijden gebruikt als aanvoerder, als reserve en alles wat daartussen zit. Het middenveld kende vandaag wederom een andere invulling, met Paul Beekmans, Niek Vossebelt en Arda Havar.

Ook achterin had Van Eck weer gekozen voor andere namen. Tim Hofstede kreeg zijn basisplaats terug ten faveure van de zieke Sven Verlaan, Daan Disveld mocht na enkele duels op de bank en de tribune weer op de rechtsbackpositie starten. Jeremy Fernandes startte tegen Sparta nog in de basis, maar mocht vandaag op de tribune plaatsnemen.

In de eerste helft zat er geen enkele lijn in bij FC Den Bosch. Het was dat de bezoekers uit Helmond ook niet veel uitrichtten, wat leidde tot een schouwspel wat het aanzien niet waard was. Na drie minuten kreeg Helmond een kans uit een standaardsituatie, maar daarna was het lang wachten op de volgende mogelijkheden. Die kwamen ook vooral voort uit dode spelmomenten.

Uit het niets kwam FC Den Bosch op voorsprong. Eerst redde Helmond-doelman Wouter van der Steen nog bijzonder fraai op een inzet van dichtbij, maar uit de volgende voorzet kon Paul Beekmans toch binnenknikken. Het was meteen ook het laatste hoogtepunt van de bijzonder slechte eerste helft.

In de tweede helft had FC Den Bosch op 2-0 moeten komen, maar na een corner smoorde de bal via de paal en een hoop benen op de doellijn. Vreemd genoeg stak er niemand zijn voet uit om de bal het laatste zetje te geven. Daarna ging Helmond steeds meer drukken op de Bossche defensie en kwam FC Den Bosch niet meer aan voetballen toe.

Met een onbegrijpelijke wissel leek Rene van Eck vervolgens het doodvonnis van zijn ploeg te vellen. Hij bracht linksback Jordy van der Winden voor Furhgill Zeldenrust, en Van der Winden moest linkshalf/linksbuiten gaan spelen. De chaos die even ontstond had moeten leiden tot de gelijkmaker, maar Helmond verprutste de opgelegde kans.

Met tien man op eigen helft en soms zelfs elf was het wachten op de gelijkmaker en die bleef dan ook niet uit. Na een scrimmage viel de bal voor de voeten van Roel van de Sande en die legde de bal in het hoekje: 1-1. Helmond drukte en drukte, leek op weg naar de winst in De Vliert, maar in de slotminuut kopte Havar op weergaloze wijze de 2-1 binnen. De rode kaart van Charlton Vicento voor natrappen in de laatste minuut van blessuretijd was niet meer van belang.

Bron: FCDBFans.nl