FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bankzitters verliezen in slotminuut van OJC: 1-0

Bankzitters verliezen in slotminuut van OJC: 1-0

15 september 2015 om 22:58

De doordeweeks ingelaste oefenwedstrijd werd in de allerlaatste seconde met 1-0 verloren van topklasser OJC Rosmalen. Het was voormalig FC Den Bosch-speler Mike Scholten die de bal over de doellijn wist te werken en de thuisploeg daarmee aan de winst hielp.

Zonder zijn assistenten Jan van Grinsven en Erik van der Ven, die waarschijnlijk verplichtingen hadden op het trainingsveld bij hun amateurclub, was trainer René van Eck naar sportpark De Groote Wielen afgereisd met een groep die voornamelijk bestond uit bankzitters, aangevuld met jeugdspelers. Desondanks had het beter kunnen en eigenlijk ook wel moeten zijn wat de Bosschenaren op de kunstgrasmat legden.

In de eerste helft lag het tempo hoog, maar kon FC Den Bosch niet echt overtuigen en was OJC zeker niet de mindere. Er waren een aantal kansen voor beide teams, maar de keepers hielden hun doelen schoon. Orlando Smeekes probeerde het een paar keer met een solo, maar de meesten strandden in schoonheid. Het kon onder meer Paul Beekmans, Arda Havar en Jordy Thomassen, die zich tussen de zo'n 300 toeschouwers begaven, ongetwijfeld allemaal weinig imponeren.

Na rust probeerde FC Den Bosch wat meer aan te zetten, maar echt gevaarlijk werd het niet. Denis Pozder kopte nog wel (via de OJC-doelman) op de lat, maar dichter bij een doelpunt kwam FC niet. In de slotfase kreeg OJC, dat eveneens met de reserves speelde, zelfs nog de beste kansen en in de allerlaatste seconde was Brabant United-beloftendoelman Bradley van de Meer geklopt. Na een ingestudeerde corner van OJC bleef de bal hangen en wist Scholten - die mede door twee keer een afgescheurde kruisband niet wist door te breken in De Vliert - wel raad met het buitenkansje dat voor zijn voeten viel. Zo verloor FC Den Bosch dus de oefenwedstrijd tussen twee reserveploegen.

Opstelling FC Den Bosch: Bradley van de Meer; Bassou Boulghalgh, Maarten Boddaert, Jeremy Fernandes, Jelle de Louw; Vykintas Slivka, Juan José Serrano, Joey Belterman; Orlando Smeekes, Denis Pozder en Tom Plezier.

Bron: FCDBFans.nl