FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch net als vorig jaar in categorie 1

FC Den Bosch net als vorig jaar in categorie 1

18 september 2015 om 11:50

De licentiecommissie van de KNVB heeft vrijdag de categorie-indeling van de 37 clubs uit de Eredivisie en Jupiler League naar buiten gebracht. Er blijven zorgen voor FC Den Bosch, dat wederom - net als RKC Waalwijk, VVV-Venlo, FC Twente, PEC Zwolle, NEC en Roda JC - in categorie 1 is ingedeeld.

In die categorie worden de clubs vermeld die hun financiën niet op orde hebben. De KNVB baseert de nieuwe indeling op de begrotingen voor het seizoen 2015-2016.

Eind 2012 was de KNVB positiever over het financiële plaatje van onze FC. We werden van categorie 1 naar 2 overgeheveld. Ook in december 2013 bevonden we ons bij de clubs waarvan de situatie bestempeld werd als 'voldoende'. Sinds vorig jaar horen we echter helaas weer bij categorie 1. Dat houdt in dat de club alle uitgaven boven de 50.000 euro moet verantwoorden aan de bond en een plan van aanpak heeft moeten opstellen om zo snel mogelijk in categorie 2 terug te keren. Een club mag maximaal drie achtereenvolgende seizoenen in categorie 1 verblijven, alvorens de licentie wordt ingetrokken.

De grootste groep (vijftien clubs) behoort op dit moment tot categorie 2. De financiële situatie van die clubs is 'voldoende'. Namens de Jupiler League zijn FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maastricht, Sparta Rotterdam en FC Volendam in die categorie vertegenwoordigd. Uit de Eredivisie zijn dat ADO Den Haag, Excelsior, De Graafschap, NAC Breda, FC Utrecht, Vitesse en Willem II.

Van twaalf clubs noemt de KNVB de financiële situatie 'goed'. Jupiler League-clubs Almere City, Go Ahead Eagles, FC Oss en Telstar hebben hun huishoudboekje prima op orde. Daarnaast geldt dat volgens de KNVB ook voor Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Cambuur, FC Groningen, SC Heerenveen en Heracles Almelo.