FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Stijdend Den Bosch wint nipt, maar verdiend

Stijdend Den Bosch wint nipt, maar verdiend

20 september 2015 om 17:28

FC Den Bosch heeft zondagmiddag de aansluiting met de subtop weten te maken. Op bezoek bij Achilles '29 werd met 0-1 gewonnen door een eigen doelpunt van de thuisploeg.

FC Den Bosch begon sterk aan het duel en had al na enkele minuten op voorsprong moeten staan. Eerst was het een schot van Furhgill Zeldenrust dat voor gevaar zorgde, uit de volgende twee aanvallen kreeg Jordy Thomassen twee grote kansen. Hij wist beide mogelijkheden echter niet te verzilveren.

De Bosschenaren bleven de bovenliggende ploeg en na een voorzet van Zeldenrust caramboleerde de bal bijna in het doel. Na een halfuur kwam Achilles iets beter in de wedstrijd en werden de Bossche kansen wat schaarser, maar op slag van rust was het toch de ploeg van Van Eck die op voorsprong kwam. Een voorzet van Esajas werd door Kenny Elders pardoes in eigen doel geschoten.

De thuisploeg wilde uiteraard wat aan deze achterstand doen en ging vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft opportunistisch voetballen. FC Den Bosch, dat keihard werkte, maar zich niet onder de druk wist uit te voetballen, had het lastig. Toch kwamen er niet echt grote kansen voor de Groesbekers.

Na een uur werd een treffer van Achilles afgekeurd wegens buitenspel, maar dat was ook een van de weinige echte mogelijkheden voor de thuisploeg. In de omschakeling had FC Den Bosch nog een aantal kansen om te scoren, maar dat lukte telkens niet. Zeldenrust vond de doelman op zijn weg, Esajas trof de lat.

Op het kleine veld van Achilles bleef het, door het uitblijven van de 0-2, spannend tot de laatste minuut, maar Achilles was niet meer in staat om Heemskerk echt in de problemen te brengen. Opvallende invaller aan FC Den Bosch-zijde was Vykintas Slivka, die de laatste 25 minuten Arda Havar kwam vervangen.

Bron: FCDBFans.nl