FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch bekert verder na verlenging

FC Den Bosch bekert verder na verlenging

24 september 2015 om 00:30

FC Den Bosch heeft zich na verlengingen geplaatst voor de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi. Na negentig minuten stond het 2-2, in de verlenging liep FC Den Bosch uit naar 2-5.

WKE begon fel aan het duel en bracht FC Den Bosch daarmee in de beginfase in de verlegenheid. Al snel kwam FC Den Bosch echter beter in de wedstrijd en het was ook al snel raak: Jordy Thomassen scoorde na een goede interceptie van Orlando Smeekes. Diezelfde Smeekes had een paar minuten later FC Den Bosch al met anderhalf been in de volgende ronde moeten koppen, maar de keeper ving zijn kopbal van dichtbij.

De Emmenaren kregen daarna weer wat meer de overhand en FC Den Bosch werd teruggedrongen op eigen helft. Tot echte kansen leidde dat niet. Sterker nog, de beste mogelijkheden waren voor FC Den Bosch in de omschakeling. Arda Havar kreeg tweemaal een schietkans, maar in eerste instantie schoot hij over en daarna vond hij de doelman op zijn weg.

Uit een ongevaarlijke situatie kwam de thuisploeg vervolgens langszij. Een diepe bal viel tussen Tim Hofstede en Kees Heemskerk in. Beide spelers wisten niet goed wat ze met de situatie aan moesten. Heemskerk schoot de bal uiteindelijk maar weg, maar daar stond Junior Albertus en via diens lijf hobbelde de bal zo het doel in.

Na rust golfde het spel in hoog tempo op en neer, met mogelijkheden voor beide ploegen. Tot echt gevaar kwam het nauwelijks, omdat aan beide kanten vaak net een voet of hoofd werd uitgestoken. Na ruim een uur was het Jordy Thomassen die de ban brak: een crosspass van Hofstede kwam bij de spits terecht, die keurig in de lange hoek raak schoot.

Nog nagenietend van de treffer stond het binnen een minuut weer gelijk. WKE versierde vanaf de aftrap een corner, die door Junior Albertus bij de eerste paal werd binnengekopt. Een kwartier voor tijd was de ingevallen Maarten Boddaert dicht bij de 2-3, maar zijn vrije trap raakte de buitenkant van de paal.

De slotfase die volgde was van groot belang voor de afloop van het duel, want WKE ontving twee rode kaarten. Eerst was het Sanafikhah die veel te laat in kwam op Vossebelt en direct rood gepresenteerd kreeg. Zeven minuten later kreeg Eleveld zijn tweede gele en dus ook een rode kaart onder de neus geduwd na een overtreding op Arda Havar.

Het lukte FC Den Bosch niet om het verzet van WKE te breken in de reguliere speeltijd, maar in de verlenging lukte dit alsnog. Jordy Thomassen frommelde bij de tweede paal zijn derde treffer van de avond tegen de touwen: 2-3. De moed zakte hierdoor bij WKE in de schoenen en FC Den Bosch profiteerde: Arda Havar maakte na een schitterende actie 2-4 en Maarten Boddaert schoot staalhard de 2-5 in de verre hoek.

De tweede helft van de verlenging was van beide kanten plichtmatig. FC Den Bosch probeerde het nog wat met schoten uit de tweede lijn, maar de score werd niet verder opgehoogd. Dat was gezien het wedstrijdbeeld ook onterecht geweest. WKE was in de tweede verlenging nog eenmaal dicht bij een treffer, maar de bal werd net over de kruising geschoten.

Donderdag 24 september zal er na de laatste wedstrijd geloot worden voor de volgende ronde van het bekertoernooi. FC Den Bosch kan dan alle teams treffen die nog in het toernooi zitten, zowel uit als thuis.

Bron: FCDBFans.nl