FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Eindhoven en FC Den Bosch scoren niet

FC Eindhoven en FC Den Bosch scoren niet

27 september 2015 om 17:01

FC Den Bosch heeft zondagmiddag een punt gepakt op bezoek bij FC Eindhoven. Op voorhand was dat een prima resultaat, maar gezien de wedstrijd had er meer ingezeten.

Bij FC Den Bosch waren Furhgill Zeldenrust en Malcolm Esajas hersteld van blessures en zij startten dan ook in de basis. Orlando Smeekes en Vykintas Slivka, die in het bekerduel tegen WKE in de basis begonnen, zaten nu op de bank. FC Eindhoven werd midweeks uit het bekertoernooi geknikkerd door de Koninklijke HFC en kondigde van te voren aan uit te zijn op eerherstel.

In het eerste halfuur kwam daar weinig van terecht, want Kees Heemskerk kreeg niets te doen. FC Den Bosch was sterker, maar wist het veldoverwicht niet echt in grote kansen uit te drukken. Esajas was met twee indraaiende ballen gevaarlijk, maar beide keren plofte de bal op het dak van het doel. Zeldenrust kreeg in een kluts zijn grote teen tegen de bal, maar die bal hobbelde net voorlangs.

Na het halfuur kwam Eindhoven iets beter in de wedstrijd en was het bijna 1-0 toen een schot van afstand onderweg tweemaal van richting werd veranderd. De grootste kans in de eerste helft was voor Zeldenrust, die de bal kreeg na een uitstekende actie van Havar, maar wild over het doel van Eindhoven schoot.

In de tweede helft ontstond ongeveer hetzelfde spelbeeld. FC Den Bosch drukte Eindhoven direct terug, maar er was telkens een speler van de plaatselijke trots die een hoofd of voet voor de bal stak. Kees Heemskerk moest aan de andere kant een vrije trap uit de benedenhoek ranselen en zag een schot net naast gaan.

Tien minuten voor tijd had Niek Vossebelt de 0-1 op de schoen na goed terugleggen door Denis Pozder, maar hij gleed de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Vlak voor het laatste fluitsignaal leek FC Den Bosch er alsnog in te tuinen toen FC Eindhoven de bal in de kluts gelukkig meekreeg, maar de boogbal eindigde net boven Kees Heemskerk op het doel.

Bron: FCDBFans.nl