FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch in extremis naast MVV

FC Den Bosch in extremis naast MVV

3 oktober 2015 om 00:51

Danzkij een late treffer van Zeldenrust, heeft FC Den Bosch de wedstrijd tegen MVV met 2-2 gelijk gespeeld. Hiermee kwam de ploeg van trainer Rene van Eck nog goed weg.

FC Den Bosch begon zeer fel aan het duel tussen de twee middenmoters van de Jupiler League. Binnen 4 minuten was het meteen raak! Een snoeihard schot van Havar, ging via de binnenkant van de paal het MVV'se doel binnen; 1-0!

Hierna zakte de Brabantse ploeg volledig in elkaar en had het een totale offday. Fouten van Disveld (1-1) en Heemskerk (1-2) leidden een Maastrichtse voorsprong in en FC Den Bosch mocht blij zijn dat het bij de 1-2 ruststand bleef. Onder andere een een op een situatie werd door de Limburgers om zeep geholpen.

Na rust was FC Den Bosch iets gevaarlijker dan voor de pauze. Tot veel grote kansen leidde dit niet. De Bosschenaren leken de bal het liefste in het doel te willen lopen, in plaats van vaak op doel te schieten.

Zeker na een slotoffensief van de bezoekers (wereldredding Heemskerk op een uitstekende kopbal van de Maastrichtenaren) leek het duur puntenverlies te gaan worden voor de gastheren. Tot daar ineens uit het niets in blessuretijd Zeldenrust de bal kreeg aangespeeld door de uittrappende doelman Heemskerk. Hij kon zo doorlopen, op de keeper af en hij schoot onberispelijk raak! Geheel tegen de verhouding in stond het ineens 2-2! Dit werd uiteindelijk ook de eindstand, al scheelde dat niet veel.

Direct na de 2-2, werden zowel FC Den Bosch als MVV nog van twee loepzuivere strafschoppen onthouden. Vooral de situatie voor het Maastrichtse doel, zorgde voor hevig onbegrip door de Bossche fans, toen scheidsrechter Blank een charge op Joey Belterman wegwuifde.

Al met al kon vooral FC Den Bosch achteraf toch leven met het gelijke spel. Ondanks het zeer matig vertoonde spel, sluit FC Den Bosch de eerste periode af met een keurige 8e plaats. De volgende thuiswedstrijd is tegen de ploeg van oud-Bosschenaar Ralf Seuntjens, VVV Venlo. Nu eerst een break van maarliefst 3 weken voor de Bosschenaren. Gezien het spel van vanavond is er veel werk aan de winkel in deze 'herfststop'.

Bron: FCDBFans.nl