FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FCDBFans bekijkt 'werkelijke' stand

FCDBFans bekijkt 'werkelijke' stand

17 oktober 2015 om 00:30

Sinds dit seizoen is er een oneven aantal teams in de Jupiler League. Daardoor is er elke week een team een speelronde vrij. Deze speelronde is dat FC Den Bosch.

Hoewel een weekend extra rust in dit jaargetijde zeker niet verkeerd hoeft te zijn, heeft het oneven aantal teams in de Jupiler League een groot nadeel. De stand zoals die nu op teletekstpagina 830 staat, is zwaar vertekend. Sommige teams hebben 10 wedstrijden gespeeld, sommige negen en sommige teams zelfs pas acht.

Daarom zullen wij zo nu en dan een verliespuntenranglijst publiceren. Dat werkt vrij eenvoudig. In de 'gewone' stand krijgt een team 3 punten voor een overwinning en 1 voor een gelijkspel. In de lijst met verliespunten werkt dat precies omgekeerd: een team dat een wedstrijd verliest, heeft 3 verliespunten erbij. Een team dat dus in een weekend niet in actie komt, lijdt geen verliespunten en 'profiteert' in deze fictieve stand van de overige wedstrijden.

In de tabel hieronder is de stand op basis van verliespunten in de eerste divisie in kaart gebracht. Opmerkelijk is dat FC Den Bosch al tegen de volledige top 5 heeft gespeeld. In kolom 1 is het aantal gespeelde wedstrijden weergegeven, in kolom 2 het aantal punten en in kolom 3 het aantal verliespunten. Het aantal verliespunten is dus: maximaal aantal haalbare punten - werkelijk gehaalde punten. Hoe lager dit getal, hoe beter een team het heeft gedaan. Ter volledigheid is ook het doelsaldo er nog bij vermeld.De verliespuntenranglijst per 17-10-2015

Bron: FCDBFans.nl