FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bier terug, hekken weg op tribunes bij FCDB

Bier terug, hekken weg op tribunes bij FCDB

22 oktober 2015 om 18:12

Voortaan mag er weer bier meegenomen op de tribunes bij FC Den Bosch. Vandaag is er een overeenkomst gesloten tussen de club en de gemeente waarin dit officieel geworden is.

Sinds enkele jaren werd er alleen evenementenbier geschonken en was het ook niet toegestaan om dit mee te nemen op de tribune. Nu wordt er weer gewoon bier geschonken en mag dit ook meegenomen worden op de tribune. "Ik was daar een tijd geleden geen voorstander van. Maar na de rellen tussen FC Den Bosch en FC Oss zijn goede maatregelen genomen om te voorkomen dat relschoppers op de tribune komen.'' Dat zei burgemeester Rombouts donderdagmiddag bij de ondertekening van een overeenkomst Veilig Voetbal.

Er is wel een stok achter de deur, want bij een incident met het gooien van bekers worden de twee eerstvolgende wedstrijden drooggelegd. Ook bij risicowedstrijden zal nog evenementenbier worden geschonken. Indien er zich geen incidenten voordoen, dan zal ook deze maatregel op termijn worden verzwakt.

Naast alcohol op tribunes moeten op korte termijn ook de hekken uit stadion De Vliert verwijderd worden. Het moet binnen 3 jaar zo veilig zijn dat hekken langs het veld weg mogen. Dat zei de Bossche burgemeester Ton Rombouts donderdagmiddag bij de ondertekening van een overeenkomst met onder meer de politie en het bestuur van FC Den Bosch.

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad