FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Van Eck maakt er een puinhoop van

Van Eck maakt er een puinhoop van

23 oktober 2015 om 22:17

In een enorme zaadwedstrijd heeft FC Den Bosch met 0-1 van VVV-Venlo verloren. Al na twee minuten maakte Ralf Seuntjens de winnende treffer door defensief geblunder.

Het venijn van de wedstrijd zat direct in het begin: Ralf Seuntjens kon de eerste beste doorgeschoten bal geheel vrijstaand oppikken, over Heemskerk wippen en in het lege doel koppen. Wat zich daarna voor de aanwezige toeschouwers ontspon, was het aangluren nauwelijks waard.

René van Eck had in al zijn wijsheid besloten om de opstelling flink om te gooien. Maarten Boddaert speelde met Tim Hofstede centraal achterin, Dalian Maatsen speelde op het middenveld en Arda Havar was de diepste man bij FC Den Bosch. Jordy van der Winden speelde op de linksbackpositie in plaats van Ayrton Statie. Vykintas Slivka en Joey Belterman vervingen de geblesseerde Beekmans en Vossebelt.

Inmiddels is de competitie tien wedstrijden onderweg en zijn er ook talloze oefenwedstrijden afgewerkt, maar er viel geen enkele lijn te ontdekken in het spel van FC Den Bosch. Alle ballen werden blind naar voren geschoten in de richting van Esajas, Zeldenrust of Havar. De eerste twee grossierden in balverlies, Havar moest het in de lucht afleggen tegen twee lantaarnpalen.

Op het middenveld leek de versnellingsbak van Joey Belterman stuk, want die speelde alleen maar achteruit. Ook Slivka speelde een bijzonder matige wedstrijd en Maatsen leek vooral te moeten wennen op zijn nieuwe positie. Achterin was het, zoals gebruikelijk, een gatenkaas. VVV scoorde weliswaar maar eenmaal, maar had de score uit moeten breiden naar tenminste twee of drie treffers.

Ondanks dat alles had er misschien nog wel een puntje ingezeten, als het geluk van de laatste weken zich had voortgezet. Esajas trapte op twee meter van het doel over de bal heen, een afstandsschot ging via een rug van een speler van FC Den Bosch met een prachtige boog net naast. Daarmee had FC Den Bosch echter veel te veel gekregen, want het zeer matig spelende VVV was FC Den Bosch vanavond op alle vlakken de baas.

Bron: FCDBFans.nl