FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch naar achtste finales

27 oktober 2015 om 23:26

FC Den Bosch heeft zich vanavond geplaatst voor de achtste finales van het KNVB bekertoernooi. In Almere werd de plaatselijke trots met 0-3 verslagen.

Met een gunstige loting is de kwartfinale zeker geen onhaalbare kaart, want er zitten na donderdag nog een aantal amateurteams in het bekertoernooi. FC Den Bosch wist dus dat winst in Almere kon leiden tot een mooie run in de beker en startte ook fel aan de wedstrijd. Al na zes minuten was het raak; Joey Belterman stuurde Furhgill Zeldenrust weg, die via de benen van de keeper de bal in het doel werkte.

Daarna had FC Den Bosch meerdere mogelijkheden en kansen om het duel al vroeg te beslissen, maar telkens zat er een voet of hoofd van Almere tussen. Na een minuut of 25 werd Almere langzaam sterker; FC Den Bosch kwam niet meer zo makkelijk van eigen helft af en leverde de ballen snel in. Omdat de laatste pass van Almere eigenlijk iedere keer niet goed was, leverde het echter weinig kansen op. Wel kreeg de club uit Flevoland talloze corners, maar ook hieruit werd weinig gevaar gesticht.

Na de rust ontspon zich hetzelfde spelbeeld, alleen kwamen er nu wel kansen voor Almere. De grootste was voor Jason Oost, die een bal tegendraads maar net over kopte. Waar de 1-1 uitbleef, was het aan de andere kant wel raak: de ingevallen Denis Pozder zag vanaf de rand van het strafschopgebied de keeper iets te ver voor het doel staan en met een weergaloze boogbal verdubbelde de Duitser de score.

Nadat Zeldenrust een grote kans op 0-3 gestopt zag worden door de doelman, leek het tien minuten voor tijd toch nog spannend te worden. Bij de tweede paal stonden twee spelers van Almere helemaal vrij, maar deze liepen elkaar in de weg, waardoor de bal er niet in ging. In blessuretijd maakte de ingevallen Malcolm Esajas met een schuiver in de verre hoek het feest compleet; 0-3. FC Den Bosch gaat daardoor donderdagavond de ballenbak in.

Bron: FCDBFans.nl