FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch wint met hangen en wurgen

FC Den Bosch wint met hangen en wurgen

30 oktober 2015 om 21:55

FC Den Bosch heeft vrijdag een hele belangrijke zege geboekt op bezoek bij FC Dordrecht. De thuisploeg kreeg een karrenvracht aan kansen, maar FC Den Bosch won.

Al binnen het kwartier had Dordrecht twee uitgelezen mogelijkheden om de score te openen. Kees Heemskerk ranselde een vrije trap uit de kruising en stopte, zonder de bal te zien, een schot van heel dichtbij. Tegen de verhouding in was het FC Den Bosch dat op voorsprong kwam: uit de eerste grote kans was het Arda Havar die met een subtiele voetbeweging de doelman klopte.

Na het doelpunt was Dordrecht even van slag, maar FC Den Bosch kon de halve kansen niet goed uitspelen. Telkens was de laatste pass onzorgvuldig. Vooral Furhgill Zeldenrust en de dramatisch spelende Malcolm Esajas hadden vandaag beter een groen shirtje aan kunnen trekken, dan had het nog ergens op geleken.

Dordrecht miste op het halfuur nog een reuzenkans op de gelijkmaker, maar tien minuten later was het alsnog raak. Vykintas Slivka verdedigde nonchalant uit, Daan Disveld werd als een kleuter te kijk gezet en Jeffry Fortes kon naar huis bellen dat hij de bal ging koppen, zo vrij stond de Dordtenaar. Deze buitenkans liet de thuisploeg niet onbenut. Nog voor de rust had het ook 2-1 kunnen worden, maar het was iedere keer Kees Heemskerk die in de weg stond.

In de tweede helft continueerde hetzelfde spelbeeld. Dordrecht speelde FC Den Bosch bij vlagen kleurenblind, maar verzuimde de kansen af te maken. Uit de eerste aanval in de tweede helft was het wel raak voor Den Bosch: invaller Denis Pozder legde de bal met de buitenkant van de schoen in de verre hoek.

Dordrecht leek geknakt, en Malcolm Esajas verprutste een enorme kans op 1-3. Daarna ging de thuisploeg opportunistisch spelen, wat nog tot een hoop gevaarlijke situaties leidde, maar uiteindelijk viel de bal telkens niet goed. In de slotminuut leek het toch nog gelijk te worden, maar de spits van Dordrecht raakte de bal maar half en Heemskerk raapte op.

Bron: FCDBFans.nl