FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Briljante goals Pozder bezorgen FC de zege

Briljante goals Pozder bezorgen FC de zege

8 november 2015 om 16:51

Met twee weergaloze treffers heeft de Duitse spits Denis Pozder FC Den Bosch een 4-2 zege op FC Oss bezorgd. Het was een wedstrijd waarin vooral in de openingsfase bizar veel gebeurde.

FC Den Bosch begon helemaal niet zo goed aan het duel met de kleine buurman, want al na twee minuten kregen de bezoekers een grote kans. Spits Zschusschen draaide simpel weg bij Tim Hofstede en liep hem er vervolgens uit, maar punterde in het zijnet. Uit de eerste Bossche aanval was het wel raak: Denis Pozder werd onderuit gekegeld in het strafUschopgebied, Furhgill Zeldenrust schoot de strafschop via de handen van de doelman raak.

Het juichen voor de eerste treffer was nog maar nauwelijks voorbij of er kon alweer omhoog gesprongen worden. Denis Pozder kreeg de bal aan de zijkant van het veld, zag de doelman van Oss iets te ver voor zijn doel staan en met een perfecte boogbal wist hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel te schieten. Binnen de minuut was de euforie echter alweer verdwenen, want Zschusschen schoot namens FC Oss een vrije trap in de korte hoek binnen.

Acht minuten later was het zelfs helemaal gelijk: Joey Belterman verloor zijn man uit het oog bij een kort genomen vrije trap en met zijn sliding veroorzaakte hij een strafschop. Die werd door de gasten uit Oss onberispelijk binnengeschoten. Lang konden de Ossenaren niet genieten van deze voorsprong, want wederom was het Denis Pozder die met een lob de thuisploeg op voorsprong bracht. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en zag wederom het gaatje.

Bij de volgende aanval was het wederom Denis Pozder die een belangrijke rol vertolkte. De spits stoorde goed, veroverde de bal en werd door de doelman van Oss net buiten het strafschopgebied onderuit getrokken. Die kreeg zijn tweede gele en dus rode kaart; de vrije trap werd door Arda Havar in de handen van de ingevallen doelman geschoten.

Na de knotsgekke openingsfase werd het daarna een heel stuk saaier. FC Oss loerde op de counter en maakte het speelveld erg klein, FC Den Bosch speelde te slordig om de defensie van de tegenstander te verontrusten. Vlak voor rust dacht iedereen dat FC Oss wederom langszij kwam, toen een vrije trap van Istvan Bakx via de onderkant van de lat op of achter de lijn plofte. Volgens de grensrechter was de bal niet geheel over de lijn en ontsnapte FC Den Bosch.

Na rust was het wederom FC Den Bosch dat het spel moest maken, maar Oss hield redelijk eenvoudig stand. Daarbij was het een aantal keren de laatste pass die niet goed was, maar de bezoekers werden ook in de wedstrijd gehouden door slordig balverlies aan Bossche zijde. Tien minuten voor tijd was het eindelijk beslist: Maarten Boddaert kopte via de paal en de rug van de doelman de 4-2 tegen de touwen. Daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken en kon FC Den Bosch het duel rustig uitspelen.

Bron: FCDBFans.nl