FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Galawedstrijd kroon op geslaagd jubileumfeest

Galawedstrijd kroon op geslaagd jubileumfeest

21 november 2015 om 23:27

FC Den Bosch vierde vanavond haar 50'ste verjaardag voor onder meer supporters, sponsoren en oud-spelers. Kroon op de avond was een wedstrijd tegen een vriendenteam van Van Nistelrooy, Lucius en Lurling.

In 2x30 minuten werd er een leuke partij voetbal op de Bossche mat gelegd. In de beginfase maakte het vriendteam direct duidelijk niet van plan te zijn als een mak lammetje naar de slachtbank geleid te worden op de feestavond. Zo waren er twee kansen voor Ruud van Nistelrooy en maakten Fred van der Hoorn en André Ooijer ieder een forse overtreding.

In de rust stond het 3-0, door doelpunten van Belterman, Moghal en Pozder. De handen van het aanwezige publiek gingen echter vooral op elkaar voor wissels aan de kant van het vriendenteam; eerst was het Ruud van Nistelrooy die het veld verliet en even later kwam Wim van der Horst het veld in.

Naast deze iconen stonden bij het vriendenteam ook Oud-FC'ers Jan van Grinsven en Theo Lucius binnen de lijnen. Na de rust kwamen ook Peter Uneken, Mart van Duren, Hans Gillhaus en Brahim Zaari op het strijdtoneel. Daarnaast waren er internationaal gelouterde coryfeeën als Mark van Bommel en Arnold Bruggink die een FC Den Bosch-shirt over hun schouders hadden getrokken.

Na rust kwam het vriendenteam terug in de wedstrijd tot 3-2, door doelpunten van Vennegoor of Hesselink en Van Gessel. Het slotakkoord was echter voor FC Den Bosch, door doelpunten van Zija Azizov en Jordy Thomassen (2x). Het werd zo 6-2, waarna het feestgedruis verder werd vervolgd in De Vliert.

Bron: FCDBFans