FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Almere City gunt Den Bosch een punt

Almere City gunt Den Bosch een punt

4 december 2015 om 21:54

Het mag een klein wonder heten dat FC Den Bosch vanavond een punt overhield aan het duel bij Almere City FC. De thuisploeg kreeg in de sloftfase - met een man minder - enorme kansen op de zege.

Hekkensluiter Almere, dat deze week de trainer op straat had gezet, begon beter aan het duel en kreeg ook de beste kansen. Kees Heemskerk moest de 1-0 voorkomen toen een van de aanvallers alleen voor hem verscheen. Even daarvoor had Almere nog een grote kans verprutst door slecht af te werken. FC Den Bosch stelde daar niets tegenover, maar kwam wel op voorsprong. Arda Havar tikte een voorzet van Furhgill Zeldenrust binnen. Lang kon FC Den Bosch echter niet van de voorsprong genieten, want drie minuten na de openingstreffer was het alweer 1-1. Jason Oost kon op drie meter van het Bossche doel volledig vrij inschieten uit een vrije trap.

In de tweede helft gebeurde er lang niets, behalve een aantal mogelijkheden aan beide kanten. Een kwartier voor tijd kreeg Burgzorg van Almere zijn tweede gele kaart en hij kon dus inrukken. Waar dit de uitgelezen mogelijkheid leek voor FC Den Bosch om weer eens een potje te winnen, was het de thuisploeg die kansen kreeg. Tot drie maal toe leek de bal in het doel van Heemskerk te verdwijnen, maar telkens gebeurde dat net niet. FC Den Bosch wist ook tegen tien man niet tot uitgespeelde kansen te komen. Twee schoten, van Thomassen en Pozder, werden gered door de doelman van Almere.

Bron: FCDBFans.nl