FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Kwartfinale bereikt na heet avondje Rijssen

Kwartfinale bereikt na heet avondje Rijssen

15 december 2015 om 23:19

FC Den Bosch heeft zich vanavond bij de beste acht geschaard in de KNVB beker. Hoofdklasser Excelsior '31 werd in eigen huis met 1-3 verslagen in een duel waarin veel tegen zat.

Daar zag het aanvankelijk nog niet naar uit, want FC Den Bosch was in de openingsfase de betere ploeg en kwam ook al snel op 0-1. Vykintas Slivka kopte een voorzet vanaf links uitstekend binnen. FC Den Bosch, dat met een 3-4-3 formatie aantrad, had veel balbezit. Excelsior '31 liet zich ver terugzakken en gokte op de counter. Dat betaalde zich na een kwartier uit; Kees Heemskerk kreeg een - op het oog dubieuze - rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

De vrije trap die daarop volgde net buiten het strafschopgebied trof geen doel, maar het was wel het sein voor een fase waarin FC Den Bosch het heel moeilijk had. Vaak werd de laatste pass nog nipt onderschept of het schot geblokt, maar tien minuten voor rust was het toch gelijk. Net nadat Maarten Boddaert op de lat had gekopt, werd bij de tweede paal een voorzet achter de ingevallen doelman Bradley van der Meer gekopt.

Na de gelijkmaker leek de 2-1 voor Excelsior '31 in de lucht en de rust kwam dan ook geen moment te vroeg. Direct na rust was er wederom een grote mogelijkheid voor de thuisploeg, een schot raakte de paal. Daarna kwam FC Den Bosch iets beter in de wedstrijd en werd het gevaar van Excelsior geneutraliseerd. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam na een uur spelen. Een handsbal van een speler van de Rijssense ploeg werd bestraft met een strafschop, die door Furhgill Zeldenrust onberispelijk werd binnengeschoten.

Toen leek er iets te knakken bij de thuisploeg, maar het bleef bij standaardsituaties spannend en soms liep het allemaal maar net goed af. Een kwartier voor tijd was het TIm Hofstede die een ingebrachte bal van richting veranderd en de doelman daarmee kansloos liet; 1-3. Na de wedstrijd was er nog een klein feestje met de spelers en de ruim 200 meegereisde Bosschenaren op het veld. Aanstaande donderdag gaat FC Den Bosch de koker in en wordt de tegenstander in de kwartfinale bekend.

Bron: FCDBFans.nl