FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch zet zich in voor Voedselbank

FC Den Bosch zet zich in voor Voedselbank

17 december 2015 om 11:47

FC Den Bosch heeft de traditie om bij thuiswedstrijden maatschappelijke organisaties uit te nodigen die een podium krijgen om aandacht te vragen voor hun goede zaak. Jaarlijks ontvangt de Bossche club via deze weg circa 30 maatschappelijke organisaties in De Vliert.

Een van de groeperingen waar FC Den Bosch prettig mee samenwerkt is de Voedselbank. Zo ook tijdens het seizoen 2015-2016, waarbij de samenwerking breder wordt getrokken dan alleen de wedstrijddag, in samenwerking met sponsor Snijders Advocaten.

Gezamenlijk roepen zij supporters, medewerkers, spelers, sponsors en vrijwilligers namelijk op om producten in te zamelen voor de voedselbank. Algemeen directeur Edward van Wonderen, heeft aan de spelersgroep, de staf en het kantoorpersoneel gevraagd om in de keukenkast te kijken en producten mee te nemen naar het stadion. Daar wordt het verzameld om het vervolgens naar Omroep Brabant te brengen. Tot 24 december kunnen producten worden ingeleverd bij het stadion.“Maar ik denk ook dat het heel erg leuk is om onze supporters op te roepen om hetzelfde te doen”, vervolgt Van Wonderen. “Om ze te vragen dat keukenkastje open te gooien. Heb je daar wat in zitten? Neem het mee, kom naar het stadion. Lever het bij ons in, dan zorgen wij dat het op de goede plek terechtkomt.”

100 kaarten beschikbaar voor wedstrijd
FC Den Bosch laat het niet alleen bij het inzamelen, maar wil zelf ook haar bijdrage leveren. “We willen honderd klanten van de voedselbank uitnodigen om een wedstrijd van ons mee te maken”, zegt Van Wonderen. “Dat ze met hun gezin, ergens in januari, bij een wedstrijd kunnen zijn. Dan geven we ze een mooie avond en vertroetelen we ze aan alle kanten.”

Dat idee komt uit de hoge hoed van Danny Snijders van Snijders Advocaten, sponsor van FC Den Bosch. Het gaat nu goed met hem, maar hij weet nog dat ze het thuis vroeger ook niet al te breed hadden, dus hij wil helpen. Daarom doneert hij al het eten en drinken dat tijdens de wedstrijd wordt geserveerd.

Even in een droomwereld
Snijders is blij dat ze samen met FC Den Bosch actie kunnen ondernemen. “Als je hier naar die profvoetballers kan kijken – zeker met een aansprekende tegenstander, dat is ook de bedoeling – dan ben je toch een avond in een andere wereld. Een soort van droomwereld. En ik denk dat dat vooral voor de kinderen ook heel erg fijn is.”

Bron: fcdenbosch.nl