FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Structureel probleem speelt ook op na de winter

Structureel probleem speelt ook op na de winter

15 januari 2016 om 21:53

FC Den Bosch heeft het eerste duel na de winterstop gelijkgespeeld. Bij laagvlieger Fortuna Sittard werd met 1-1 gelijkgespeeld, gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Eerder dit seizoen was het duel in De Vliert ook al geëindigd in een gelijkspel. Toen was FC Den Bosch de morele winnaar, omdat Fortuna vanaf de stip de kans op 1-3 liet liggen. Vandaag zullen beide ploegen het gevoel hebben gehad dat er meer in had gezeten. In de eerste fase van het duel gebeurde er weinig, en de openingstreffer van Denis Pozder kwam dan ook uit de lucht vallen. Die treffer was er niet minder fraai om; na een pass stiftte de Duitser raak.

FC Den Bosch begon echter dramatisch aan de tweede helft en kreeg direct de 1-1 om de oren. Beide ploegen kregen in de tweede helft kansen om het duel naar zich toe te trekken, maar lieten dat allebei na. In de slotfase werd het voor het beide doelen nog enkele malen benauwd. Debutant Jonas Heymans speelde het gehele duel mee. Omdat de rest van de play-offkandidaten ook punten verspeelden, is het ongemeen spannend in de Jupiler League, met vijf teams binnen een afstand van twee punten van elkaar.

FC Den Bosch schiet echter weinig op met de puntendeling. Op 27 september hield de ploeg voor het laatst 'de nul' in een uitwedstrijd en dat tegendoelpunt brak de Bosschenaren ook vandaag op. Twee keer scoren in een uitwedstrijd is ook een zeldzaamheid; dat lukte voor het laatst in oktober bij Dordrecht en pas in twee uitduels dit seizoen.

Bron: FCDBFans.nl