FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Terechte remise in ijskoude Vliert

Terechte remise in ijskoude Vliert

19 januari 2016 om 00:16

FC Den Bosch en FC Volendam hebben vrijdagavond de punten gedeeld. Gezien het spelbeeld was dat terecht, al zullen beide ploegen het gevoel hebben dat er meer ingezeten had.

De eerste helft had weinig om het lijf. Beide doelmannen zullen in de rust toe zijn geweest aan thee, want in de vrieskou kregen beide keepers nauwelijks iets te doen. Een doelpunt van FC Volendam werd afgekeurd wegens buitenspel, FC Den Bosch kwam tot een paar kleine kansjes, maar niets noemenswaardigs.

De tweede helft begon veel spectaculairder, met twee enorme kansen voor Volendam direct na rust. Doelman Kees Heemskerk redde knap op de eerste inzet en keek de tweede inzet naast. Beide ploegen kregen ook een aantal vrije trappen in kansrijke posities, maar nimmer werden de doelmannen op de proef gesteld.

De slotfase was wel vermakelijk. Eerst was het Volendam dat dicht bij 0-1 was; een voorzet schoot helemaal door, maar Heemskerk viste de bal op miraculeuze wijze nog uit de hoek. Even later raakte FC Den Bosch in tien seconden tweemaal de paal uit een hoekschop via Denis Pozder en Niek Vossebelt. Twee minuten voor tijd leek Volendam er toch nog met de zege vandoor te gaan toen de ploeg een terechte strafschop kreeg, maar die werd huizenhoog over geschoten.

Bron: FCDBFans.nl