FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch - Sparta vindt geen doorgang

FC Den Bosch - Sparta vindt geen doorgang

29 januari 2016 om 21:33

FC Den Bosch en Sparta Rotterdam stonden al op het veld om zich voor te bereiden op het onderlinge treffen, toen de lichtmasten uitvielen. Men kreeg ze niet meer aan de praat en zodoende werd de wedstrijd gestaakt.

Bij FC Den Bosch had Aziz Khalouta vandaag zijn debuut gemaakt, ware het niet dat er dus niet gevoetbald werd. Alessio Carlone en Bart Biemans waren niet speelgerechtigd. Wanneer het duel wordt ingehaald, is nog niet definitief, maar het heeft er alle schijn van dat de wedstrijd zondag om 14:30 gespeeld zal worden. Zodra er meer informatie is over de inhaaldatum, zal dat uiteraard op deze site verschijnen.

“We hebben een storing in de elektrische toevoer naar de lichtmast-regelkast en dat kunnen we niet op tijd oplossen”, legt FC Den Bosch-directeur Edward van Wonderen uit aan Omroep Brabant. In de KNVB-regels staat dat een wedstrijd binnen een halfuur moet beginnen. Toen de eerste lampen uitvielen belde de club meteen met een monteur, maar die moest helemaal uit Zwijndrecht komen en kon dus niet op tijd in het stadion zijn. Om half negen werd de wedstrijd daarom definitief afgelast.

“De mensen van Den Bosch hebben er alles aan gedaan, maar helaas”, zei scheidsrechter Kevin Blom voor de camera van FOX Sports. “Het is dusdanig ernstig dat het absoluut geen nut heeft om te wachten.” En dus konden de spelers en supporters zonder een minuut voetbal te hebben gezien weer richting huis. "Heel zuur, maar het is niet anders", aldus Van Wonderen.

Bron: FCDBFans.nl / Omroep Brabant