FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Zure nederlaag tegen koploper Sparta

Zure nederlaag tegen koploper Sparta

31 januari 2016 om 16:51

Een vernieuwd FC Den Bosch heeft het koploper Sparta Rotterdam heel lastig gemaakt, maar uiteindelijk stond het na het laatste fluitsignaal toch met lege handen. In blessuretijd werd de winnende treffer ingekopt uit een corner.

Bij FC Den Bosch stonden nieuwelingen Bart Biemans, Alessio Carlone en Aziz Khalouta in de basis. Achterin ging dat ten koste van Maarten Boddaert. Dalian Maatsen speelde rechtsback. De voorhoede bestond uit Carlone, Khalouta en Arda Havar.

In de eerste helft was FC Den Bosch zeker niet minder dan de koploper. De eerste twintig minuten waren voor de thuisploeg, maar tot heel veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. Een goal van Vykintas Slivka werd afgekeurd, omdat zijn schot van richting werd veranderd door de buitenspel staande Jonas Heymans. Die afgekeurde treffer was het teken voor Sparta om beter te gaan spelen. De Rotterdammers wonnen meer tweede ballen, maar kwamen niet veel verder dan een paar halve kansjes.

Vrij snel na rust was het toch raak. Paco van Moorsel stond aan het einde van een Sparta-aanval over de Bossche rechterflank. Met een beetje geluk kreeg de voormalig Bosschenaar de bal voor de voeten, maar hij schoot strak raak. Na de 0-1 leek Sparta door te willen drukken. FC Den Bosch kon daar weinig tegenover zetten. Paco van Moorsel had een kwartier voor tijd het duel al in het slot kunnen gooien, maar hij gleed van dichtbij de bal hoog over.

Uit een paar standaardsituaties werd de ingevallen Denis Pozder gevaarlijk, maar zijn twee kopballen gingen over. Vijf minuten voor tijd werd het toch gelijk; een vrije trap viel via het hoofd van Pozder voor de voeten van Bart Biemans, die snoeihard raak schoot. Tot een punt kwam het echter niet, want na een beroerde ingooi van Maatsen veroverde Sparta de bal, kwam het door over rechts, verdiende het een corner en uit die hoekschop kopte Ketting in diepe blessuretijd de winnende treffer tegen de touwen.

Bron: FCDBFans.nl