FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch pakt kansen niet na rood Go Ahead

Den Bosch pakt kansen niet na rood Go Ahead

8 februari 2016 om 21:56

Een rode kaart van Randy Wolters leek het breekpunt te gaan worden in Go Ahead Eagles - FC Den Bosch, maar FC Den Bosch liet vijf enorme kansen onbenut om te scoren. Het duel eindigde in 0-0.

Voor dat resultaat had men op voorhand wellicht getekend, maar na de rode kaart had FC Den Bosch een aantal opgelegde kansen om het duel te beslissen. Tot aan die rode kaart had FC Den Bosch weinig in te brengen. Het aantal schoten (9 tegen 1) was veelzeggend. Echt heel veel grote kansen kregen de Deventenaren echter niet. Veel voorzetten en vrije trappen konden weg worden gehaald. Tot twee maal toe leek Go Ahead wel recht te hebben op een strafschop na overtredingen van Daan Disveld en Tim Hofstede, maar beide keren werd het protest weggewoven. Ook FC Den Bosch had in de eerste helft een strafschop moeten krijgen, maar kreeg die niet.

In de 54e minuut kreeg voormalig FC Den Bosch-speler Randy Wolters een rode kaart voor veel te hard doorgaan op Furhgill Zeldenrust. Daarmee veranderde het wedstrijdbeeld volledig. FC Den Bosch kreeg kans op kans, maar Aziz Khalouta (twee goede schoten gestopt), Arda Havar, Furhgill Zeldenrust en later ook de ingevallen Malcolm Esajas wisten niet te scoren. Laatstgenoemde drie mochten allemaal een keer alleen op de doelman af, maar wisten die niet te passeren. Go Ahead was op de counter nog een aantal keren gevaarlijk, en een aantal standaardsituaties werden door doelman Heemskerk gered.

Bron: FCDBFans.nl