FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Wiljan Vloet nieuwe hoofdtrainer FC Den Bosch

Wiljan Vloet nieuwe hoofdtrainer FC Den Bosch

10 februari 2016 om 12:19

FC Den Bosch heeft Wiljan Vloet aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De ervaren Brabantse oefenmeester en de club zijn een dienstverband overeengekomen voor de duur van twee en een half seizoen. Vloet zal met ingang van heden voor de Bossche spelersgroep staan.

Wiljan Vloet is geboren op 10 september 1962 in Schijndel en al ruim 30 jaar actief in de voetballerij. Na trainer te zijn geweest bij diverse amateurteams, maakte hij in 1999 de overstap naar het betaalde voetbal als Hoofd Jeugdopleiding bij FC Den Bosch. In 2000-2001 was hij trainer van FC Den Bosch in de Eredivisie. Vanaf 2002 trainde Vloet drie seizoenen lang Roda JC, om vervolgens als hoofdtrainer bij Sparta Rotterdam aan de slag te gaan. Na een promotie met ADO Den Haag naar de Eredivisie werd Vloet door PSV aangetrokken als Hoofd Jeugdopleiding. Hierna bekleedde hij nog de functie van hoofdtrainer bij NEC Nijmegen, was hij algemeen en technisch directeur bij Sparta Rotterdam en stond hij aan het roer bij het Griekse Niki Volos.

Algemeen directeur Edward van Wonderen over de aanstelling van Wiljan Vloet: “In december hebben wij onder leiding van manager voetbalzaken Fred van der Hoorn de eerste gesprekken met Wiljan gevoerd, ter voorbereiding op een mogelijke komst in de zomer. Deze gesprekken hebben de basis gevormd om nu snel te kunnen handelen. Met de komst van Wiljan Vloet onderstreept de club haar ambities om in de komende seizoenen te koersen richting de top van de Jupiler League. Het onderliggende contract met Wiljan heeft daarom ook een looptijd tot juni 2018. Ik kijk erg uit naar zijn komst en de dynamiek die dit onze club gaat geven.”

Wiljan Vloet over zijn aanstelling bij FC Den Bosch: “Ik kijk er naar uit om weer bij FC Den Bosch op het veld te mogen staan en om op sportief vlak met mijn ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van de club. De afgelopen periode ben ik op maatschappelijk en managementvlak actief geweest buiten de voetballerij, maar toen FC Den Bosch me benaderde voor het trainerschap is na diverse gesprekken het positieve gevoel ontstaan om weer aan de slag te gaan. Ik kijk met veel vertrouwen en energie uit naar de samenwerking met het kader en de spelersgroep. Het primaire doel voor dit seizoen is en blijft om deelname aan de Jupiler Play-Offs af te dwingen. We hebben een brede, talentvolle selectie en zullen er gezamenlijk alles aan doen om dat doel te bereiken.”

Ook sponsor Schouten & Nelissen is verheugd met de aanstelling van Vloet. Het bedrijf is als Learning & Development Partner van FC Den Bosch betrokken geweest bij het opstellen van het profiel van de nieuwe trainer. Jos van Kessel, CEO van Schouten & Nelissen: “Vanuit onze 35 jaar kennis en ervaring met het ontwikkelen van individuen, teams en organisaties in het bedrijfsleven, maar ook in onze rol als coach van Team Brunel in de Volvo Ocean Race, weten wij goed welke eigenschappen en competenties belangrijk zijn om in deze fase met het team aan de slag te gaan. Vloet past in dit profiel en wij zijn ervan overtuigd dat hij samen met de staf het team verder gaat ontwikkelen en versterken.”

Bron: Persbericht FC Den Bosch