FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Opnieuw doelpuntloze remise FC Den Bosch

Opnieuw doelpuntloze remise FC Den Bosch

12 februari 2016 om 21:59

Onder leiding van de nieuwe trainer Wiljan Vloet heeft FC Den Bosch met 0-0 gelijk gespeeld bij Helmond Sport. Vooral in de eerste helft had FC Den Bosch een aantal goede mogelijkheden om tot scoren te komen.

De openingsfase was tumultueus, want beide ploegen kregen al in de eerste minuut een kans om de score te openen. Aziz Khalouta werd van de bal gelopen en Van der Sande wachtte namens Helmond Sport te lang. Daarna was FC Den Bosch de bovenliggende ploeg en kreeg het kansen om de score te openen. Khalouta schoot net naast, een inzet van Alessio Carlone werd van de lijn gehaald. Even later raakte Khalouta een voorzet van Furhgill Zeldenrust volledig verkeerd. Laatstgenoemde kreeg zelf ook een kans om te scoren, maar hij schoot wild over. Even later werd een treffer van diezelfde Zeldenrust afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de rust was het duel een stuk rommeliger. Al snel stuitte Zeldenrust na een solo op de doelman van Helmond Sport. Aan de andere kant haalde Maarten Boddaert een lobje van Kerk van de lijn en redde Kees Heemskerk stijlvol op een kopbal van dichtbij. De doelman had daarvoor een gevaarlijke situatie na een verkeerde terugspeelbal van Tim Hofstede onschadelijk gemaakt door twee spelers uit te kappen. Tweemaal was FC Den Bosch dicht bij uit een standaardsituatie. Een kopbal van Bart Biemans werd door de keeper gepakt en Jonas Heymans' kopbal werd van de lijn gehaald. Juan kwam kracht te kort om een voorzet van Zeldenrust binnen te tikken. In de slotminuten gooide Helmond de bal er nog een paar keer hoog in, maar telkens kon het gevaar op tijd worden verijdeld.

Bron: FCDBFans.nl