FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Historische hattrick FC Den Bosch

Historische hattrick FC Den Bosch

15 februari 2016 om 22:05

Scoren verloopt dit seizoen uiterst moeizaam, maar FC Den Bosch heeft een historische hattrick te pakken. Voor het derde jaar op rij werd verloren van de semi-profs van Achilles '29 en FC is de eerste en enige ploeg die dat voor elkaar krijgt.

De bezoekers uit Groesbeek wonnen vandaag, net zoals de eerdere twee edities, op wilskracht en inzet van FC Den Bosch. En, net zoals in de voorgaande twee jaar, had FC Den Bosch de beste kansen. Het heilige vuur ontbrak echter. Tot tweemaal toe loste Achilles-doelman Leon ter Wielen een schot, maar was er niemand van FC Den Bosch aanwezig om de bal in het doel te schuiven. In de eerste helft miste ook Furhgill Zeldenrust een dot van een kans, toen hij alleen voor de keeper verscheen, maar veel te nonchalant afrondde.

Op slag van rust was het 0-1 voor Achilles. Dalian Maatsen was geposteerd als rechtsback, een positie waar hij totaal niet aan gewend was, en net als tegen Sparta leverde het FC Den Bosch een tegengoal op. Een snel genomen inworp werd voor het doel gezet en de kopbal verdween, via de handen van de grabbelende Heemskerk, tegen de touwen. In de rust werd Alessio Carlone, de enige speler van wie nog enige dreiging uit ging, gewisseld voor Arda Havar.

Wat na rust in de akelig lege en koude Vliert tentoon werd gespreid, was een parodie op voetbal. Achilles hield met twee vingers in de neus stand en FC Den Bosch probeerde het met ballen op goed geluk. Maarten Boddaert kreeg wel een reuzenkans, maar hij schoot de bal het stadion uit. Uit een counter besliste Achilles de wedstrijd. FC Den Bosch speelde op dat moment al een-op-een achterin en met een goed uitgespeelde aanval kon de 0-2 op het scorebord gebracht worden. De 1-2 van Malcolm Esajas kwam nog uit de lucht vallen; verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

Bron: FCDBFans.nl