FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch verrast en wint weer eens

FC Den Bosch verrast en wint weer eens

19 februari 2016 om 22:16

FC Den Bosch heeft vanavond in de eigen Vliert voor een verrassing gezorgd door nummer drie en kersvers periodekampioen FC Eindhoven pootje te lichten. De ploeg van Wiljan Vloet won met 3-1 en hield de punten thuis.

Daar zag het in de openingsfase nog allerminst naar uit, want hoewel FC Den Bosch niet slecht startte aan het duel, was de eerste aanval van FC Eindhoven direct raak. De bezoekers sneden door de Bossche defensie en Kasteneer rondde beheerst af. Daarna volgde een fase met weinig kansen aan beide kanten, totdat Furhgill Zeldenrust na een halfuur de 1-1 voor het inschieten had. Hij mikte echter hoog over. Even later was het toch gelijk; Vykintas Slivka schoot een afgeslagen bal op weergaloze wijze in de kruising.

Op slag van rust kwam FC Den Bosch op voorsprong. Na een ingooi kwam de bal via Malcolm Esajas voor de voeten van Zeldenrust, die van dichtbij binnen tikte. In de rust moest Kees Heemskerk zich laten vervangen vanwege een blessure. Bruno Appels maakte na de thee zijn rentree. Bijna direct na rust had FC Den Bosch een dot van een kans op 3-1, maar Malcolm Esajas schoot in kansrijke positie op de voeten van de doelman. Pas twintig minuten voor tijd zetten de bezoekers wat aan, maar Appels hield met twee klasse reddingen zijn doel schoon. Zeldenrust maakte aan alle onzekerheid een einde; na een steekpass van Esajas knalde hij de bal in de verre hoek. In blessuretijd had hij nog bijna zijn hattrick te pakken, maar zijn kopbal werd door een verdediger van Eindhoven van de lijn gehaald.

Bron: FCDBFans.nl