FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Van Wonderen en Vloet kijken vooral vooruit

Van Wonderen en Vloet kijken vooral vooruit

3 maart 2016 om 21:59

Vanavond was in de businessclub van FC Den Bosch het tweede vragenuurtje met Edward van Wonderen en Wiljan Vloet. De algemeen directeur en trainer gingen in op vragen van velerlei aard.

Fred van der Hoorn
De eerste vragen gingen, niet geheel onverwacht, over Fred van der Hoorn, die niet aanwezig was. Van Wonderen lichtte toe: "Namens de technische staf hebben we Wiljan Vloet gevraagd om bij deze avond te zijn, om de toekomst te belichten. Zoals gezegd zal er in april geƫvalueerd worden. In tegenstelling tot wat er eerder gemeld is, wordt dit niet gedaan door het externe bureau, Schouten en Nelissen. Zij geven mij slechts een format en een aantal adviezen, maar de beoordeling doen we gewoon zelf. Ik laat me graag adviseren om alles zo objectief mogelijk te doen."

Toekomstvisie
Sinds de komst van Edward van Wonderen heeft FC Den Bosch een plan uitgerold om in drie jaar bij de top van de Jupiler League te horen. Hiervoor zijn veel zaken noodzakelijk. Van Wonderen: "Het is duidelijk dat het vertrouwen van supporters teruggewonnen moet worden. Dat is een van de grootste uitdagingen die we hebben, om de publieke belangstelling te vergroten. In het hoofdgebouw hebben we alles wel redelijk op orde, nu is het zaak om ook de tribunes vol te krijgen. Tegen VVSB hebben we gezien dat het wel kan, als de juiste voorwaarden aanwezig zijn. Om het vertrouwen van supporters terug te winnen, organiseren we ook dit soort avonden."

"Voor de uitvoering van de 8-5-3 zijn we ook afhankelijk van dit seizoen. Play-offs zijn niet begroot, maar zouden ons wel verder helpen. Ik kan en wil niet exact beoordelen over fouten die in het verleden gemaakt zijn, maar ik heb bij het opstellen van dit plan uiteraard rekening gehouden met gesprekken die ik gevoerd heb. Het aantal seizoenskaarten wat bijvoorbeeld volgend seizoen verkocht wordt, is ook een factor die meespeelt. Wat wel belangrijk is om te melden, is dat elke euro die er nu bij komt, naar de spelersbegroting kan, omdat alle andere kosten al gefinancierd zijn."

Wiljan Vloet
Wiljan Vloet ging als kersverse trainer in op diverse vragen over wijzigingen die hij heeft doorgevoerd. "We trainen nu bijna alle dagen tweemaal en ik eis veel van spelers. Op een bal binnenkant paal heb ik geen invloed, wel op het fysieke gestel van spelers. Bij FC Den Bosch zijn heel veel randvoorwaarden aanwezig, nu moeten we daar nog gebruik van maken. Ik sprak laatst met een potentiƫle speler en die was onder de indruk van wat er hier allemaal kan. We hebben zeker niet de beste selectie van de Jupiler League, dat kan hier ook helemaal niet, maar we staan niet waar we thuis horen."

Selectie
Ook ging Vloet in op de spelersselectie van FC Den Bosch. "We missen een echte leider. Ook een pseudo-leider hebben we niet. Dat is wel zorgelijk en dat wil ik volgend seizoen echt wel anders hebben. In Dalian Maatsen zie ik geen centrumverdediger, maar een speler aan de buitenkant van het veld. Hij speelt nu rechtsback. Er zijn best een aantal spelers die het moeilijk hebben met de huidige situatie. In de jeugd lopen twee of drie spelers rond waarvan ik denk dat ze volgend jaar het niveau van de Jupiler League aan kunnen, dat is heel positief. De samenstelling van de selectie van volgend seizoen doen we met de gehele technische staf. Er kan hier echt wel wat moois gebeuren, nu nog taak om dat te realiseren."

Bron: FCDBFans.nl