FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Anthony Lurling voorlopig nog aan de kant

Anthony Lurling voorlopig nog aan de kant

8 maart 2016 om 10:09

Anthony Lurling, na maanden van blessureleed aan de achillespees éindelijk op de weg terug, werd onverhoopt teruggeworpen in zijn herstelproces. De routinier van FC Den Bosch moest twee weken geleden opnieuw worden geopereerd en zit momenteel in een spalk. "Ik hoop dit seizoen nog een wedstrijd te spelen, maar dat zal krap worden", zei hij tegen 073voetbal.nl.

Na Lurlings eerste operatie was het de bedoeling dat hij rond januari weer fit zou zijn. Het liep echter een beetje anders. “Nadat ik weer mocht gaan trainen, bleef ik steeds wat last houden. Eerst dachten ze dat het littekenweefsel was dat moest wennen aan de trainingsarbeid. Ik ben een week of vijf binnen bezig geweest en kreeg toch wat terugslag na m’n eerste veldtraining. De uiteinden van de pees die de eerste keer doorgeknipt was, bleken verdikt en opgerold. Ze hebben ze toen schoongemaakt en vastgezet.”

Nu is er gelukkig een veel kortere periode van herstel nodig dan na de eerste operatie. “Ik ben 15 februari geopereerd en de verwachting is dat ik nog week of vier nodig heb voordat ik het weer volledig mag gaan belasten. De hoop is er om dit seizoen – wat overigens natuurlijk heel teleurstellend en best pijnlijk is – nog een wedstrijd te spelen. Ik moet gewoon weer fit worden, want ik wil nog te graag voetballen. Ik ga keihard werken om nog een rentree te maken. Of dat dit seizoen nog lukt, dat weet ik niet.. Maar dat ik nog wil voetballen en terugkomen is een feit. En dat het gaat gebeuren ook!”

Speculeren
Wat de plannen zijn voor volgend seizoen, dat weet het 38-jarige kind van de club niet. “Mijn contract loopt af, dus het is afwachten wat er gaat gebeuren. Het heeft geen nut om daarover te speculeren, ik moet eerst maar eens fit zien te worden. Of ik mijn schoenen aan de wilgen hang als het lukt om dit seizoen nog in actie te komen? Dat weet ik nog niet. Ik vind voetbal nog te leuk en buiten deze blessure ben ik altijd fit geweest. Ik ga over paar weken hard trainen om weer topfit te worden en dan kijk ik wat er op m’n pad komt. Eerst maar eens zien of ik zelf nog wel wil voetballen en als dat het geval is, dan moet FC het natuurlijk ook nog willen. Mocht ik door willen en de club ziet het niet meer in mij zitten, dan misschien nog wel ergens anders. Maar wat ik al zeg: eerst maar eens fit worden en dan zien we wel verder.”

Bron: 073voetbal.nl