FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Havar: 'FC Den Bosch is niet mijn plafond'

Havar: 'FC Den Bosch is niet mijn plafond'

11 maart 2016 om 07:40

Arda Havar speelt ook volgend seizoen bij FC Den Bosch. De laatbloeier debuteerde nog maar een halfjaar geleden in de Jupiler League, maar maakt onverwacht indruk in het betaalde voetbal. “Ik heb nu zekerheid, maar wil nog altijd die stap hogerop maken. Of eredivisie, of naar het buitenland. Ik weet zeker dat FC Den Bosch niet mijn plafond is.”

Havar debuteerde, nadat hij jarenlang furore maakte op de amateurvelden van OJC Rosmalen, Kozakken Boys en Real Lunet, pas dit seizoen in het betaalde voetbal. De 29-jarige aanvallende middenvelder kwam tot op heden in 26 wedstrijden tot 7 doelpunten. Zijn contract liep aan het einde van het seizoen af, maar is nu verlengd tot de zomer van 2017. FC Den Bosch heeft de optie gelicht en een nieuwe optie tot één seizoen verlenging bedongen. Zekerheid was de reden voor Havar om zijn contract te verlengen. “Natuurlijk wil ik hogerop. Maar of ik er nu een extra jaar aan vast plak, dat maakt niks uit. Als een club je wil hebben, dan ben ik zo weer weg”, zegt hij tegen 073voetbal.nl.

Verschillende personen zijn voor de Rosmalense voetballer belangrijk geweest in de afgelopen periode. “Ik wil de mensen bedanken die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt voor me. Bijvoorbeeld John de Bever, waar ik veel contact mee heb over voetbal. Hij heeft toch veel meegemaakt als profvoetballer en probeert mij altijd te helpen als het over voetbal gaat. John vertelt hoe ik het beste kan lopen als middenvelder, hoe ik vaker voor de goal kan uitkomen en dergelijke.”

Daarnaast is Havar veel dank verschuldigd aan zijn voormalige trainer Glenn Simon. “Aangezien ik via hem uiteindelijk toch een kans heb gekregen bij FC Den Bosch. En ik wil René van Eck bedanken, omdat hij mij toch heeft laten debuteren. Hij had immers keuze genoeg, maar koos toch voor een jongen die van de 3e klasse kwam en geen ervaring in het betaalde voetbal had.”

Zekerheidje
Inmiddels is de Bosschenaar van Turkse komaf niet meer weg te denken uit de formatie van de plaatselijke FC. Na een wat aarzelend begin is hij inmiddels een zekerheidje. “Waarom ik niet gewoon vanaf het begin in de basis stond? Ik begon een maand later dan de rest en ik moest wel even twee weken m’n voeding aanpassen. Daarna ging het goed en begon ik alles te spelen. Het gaat lekker, maar ik heb het gevoel dat er nog meer in zit. Mijn plafond ligt niet bij FC Den Bosch. Ik ben dan wel 29, maar ik voel me topfit. Ik weet zeker dat ik de eredivisie aan kan, of misschien een buitenlands avontuur.”

Moeilijk doen
De verlenging van het contract betekent niet dat Havar de volgende voetbaldroom uit zijn hoofd heeft gezet. “Als ik naar een andere club wil, moeten ze het contract afkopen, ja. Maar dat was voor mij geen reden om niet te verlengen. Ik wil zekerheid. Als iemand mij wil hebben, dan komen de clubs er toch wel uit. FC Den Bosch zal dan echt niet moeilijk gaan doen. Ze hebben mij gratis binnengehaald en dit jaar hebben andere mensen mij betaald, dus alles wat ze voor mij krijgen is winst.”

Bron: 073voetbal.nl