FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch krijgt weer eigen jeugdopleiding

FC Den Bosch krijgt weer eigen jeugdopleiding

10 maart 2016 om 07:07

FC Den Bosch krijgt na dit seizoen weer een eigen jeugdopleiding. Brabant United zal na dit seizoen verdergaan zonder inbreng van RKC, aldus het Brabants Dagblad. RKC blijft qua naam wel aan Brabant United verbonden.

Dat laatste doen de Waalwijkers omdat er een verplichting van de KNVB is om een eigen jeugdopleiding te hebben. In december 2013 werd bekend dat FC Den Bosch en RKC Waalwijk de jeugdopleiding samen gingen doen. Daar komt dus per volgend seizoen een einde aan. FC Den Bosch denkt zonder de bijdrage van RKC zelfstandig een jeugdopleiding te kunnen optuigen. Edward van Wonderen reageert in het Brabants Dagblad:: "We zijn bezig met diverse scenario's. Daarbij staat centraal dat we de kwaliteit van de opleiding op hetzelfde niveau willen houden. Maar we zullen wat scherper moeten zijn bij de keuzes. We gaan het bijvoorbeeld met twee elftallen minder doen. Er was sprake van enige overlap."

RKC, dat de laatste twee seizoenen onderaan eindigde in de Jupiler League, zegt geen financiƫle redenen te hebben om te stoppen met Brabant United. Het extra geld dat de club uitspaart, wil het in de spelersselectie steken. Brabant United is daarmee niet de eerste RJO die weer uit elkaar gaat. Eerder besloten NEC/FC Oss, Willem II/RKC en Twente/Heracles/Go Ahead al om uit elkaar te gaan. De KNVB probeerde met behulp van subsidies deze vorm van opleiden te stimuleren, maar een aantal clubs heeft toch besloten om weer zelfstandig verder te gaan.

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad