FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Zwaarbevochten, belangrijke zege op Dordt

Zwaarbevochten, belangrijke zege op Dordt

11 maart 2016 om 22:14

FC Den Bosch heeft vanavond uitstekende zaken gedaan door thuis van FC Dordrecht te winnen. De driepunter zorgde ervoor dat FC Den Bosch liefst vijf plaatsen stijgt op de ranglijst en weer volop meedoet om de play-offs.

Het eerste gevaar in de wedstrijd leverde direct een doelpunt op. Een vrije trap van Alessio Carlone van een meter of 35 werd door iedereen gemist en kwam via de paal en een paar benen voor de voeten van Denis Pozder terecht, die simpel raak schoot. Daarna brak er een lange fase aan, waarin FC Dordrecht veel balbezit had, maar nauwelijks tot kansen kwam. Ook FC Den Bosch wist niets te creƫren, al had het wel een strafschop moeten hebben na een handsbal in het strafschopgebied. De Belgische arbitrage wilde er echter niet aan.

Na rust golfde het veldspel wat meer op en neer. Pozder miste een voorzet vanaf de rechterkant finaal, anders had het op dat moment al 2-0 gestaan. Malcolm Esajas en Carlone claimden beiden een penalty, maar kregen die niet. In een van de aanvallen van de bezoekers kwam de spits van Dordrecht een schoenmaat te kort om een rebound binnen te tikken na een redding van Bruno Appels. Uit de volgende aanval had het 2-0 moeten worden, maar Vykintas Slivka gaf de bal niet af aan Pozder en besloot zelf te schieten, waardoor de doelman kon redden.

In de slotfase, waarin regelmatig 22 spelers op de Bossche helft te vinden waren, kraakte en piepte het bij FC Den Bosch. Dordrecht appelleerde voor een strafschop, maar kreeg die niet. Bruno Appels moest eenmaal handelend optreden, en was daarnaast regelmatig betrokken bij het uit de lucht plukken van voorzetten. Uit de laatste counter van de wedstrijd kreeg FC Den Bosch een vrije trap, die door Carlone over de muur in de korte hoek werd getild, die daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde.

Bron: FCDBFans.nl