FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Knappe (wan)prestatie FC Den Bosch in Oss

Knappe (wan)prestatie FC Den Bosch in Oss

14 maart 2016 om 21:53

FC Den Bosch kan een nieuw hoofdstuk aan het boek met wanprestaties toevoegen. Op bezoek bij de een na laatste, FC Oss, dat met Kamaçi en Zschussen 21 van de 32 gemaakte treffers miste, werd op blamerende wijze met 3-1 verloren.

Liefst 29 minuten duurde het voordat FC Den Bosch een doelpoging deed op bezoek in Oss. Esajas produceerde uit de draai een rollertje in de handen van de doelman. FC Oss had op dat moment al wat gevaar gesticht, Bruno Appels moest gestrekt op een doelpoging vanaf de linkerkant. Van beide kanten was het tranentrekkend slecht en had het niets weg van een derby, maar meer van een pot zomeravondvoetbal. FC Den Bosch vond het na 40 minuten wel mooi geweest voor de eerste helft en dat brak de ploeg van Wiljan Vloet op. Van der Venne kreeg vanaf de rand van de zestien vrije doortocht en schoot de bal in de bovenhoek: 1-0. Twee minuten later had diezelfde Van de Venne in bijna een identieke situatie de 2-0 op de schoen, maar hij gleed de bal onbegrijpelijk tegen de lat.

Na rust brak er een fase van FC Den Bosch aan waarin het redelijk was. Arda Havar kopte uit een voorzet van Jordy van der Winden de 1-1 binnen, Vykintas Slivka had de 1-2 moeten maken, maar legde de bal breed in plaats van zelf te schieten. Ook Denis Pozder kreeg een grote kans, maar schoot wild over. Het Bossche stormpje ging echter weer snel liggen en een kwartier voor tijd kreeg Dean van der Sluys van FC Oss vrije doortocht en hij krulde de bal stijlvol in de verre hoek. Het slotoffensief van FC Den Bosch leverde niets op, in een counter maakte Istvan Bakx (weer nadat hij alle tijd en ruimte kreeg) er nog 3-1 van in de slotminuut.

Bron: FCDBFans.nl