FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
NAC maakt er zes en wint in Den Bosch

NAC maakt er zes en wint in Den Bosch

18 maart 2016 om 22:08

Met enige hulp van de arbitrage, maar vooral met hulp van het Bossche verdedigen, heeft NAC vrijdag drie punten meegenomen in De Vliert. In negentig minuten kwamen de gasten liefst tot zes treffers.

Aanvankelijk zag het daar nog niet echt naar uit, want het was FC Den Bosch dat op voorsprong kwam. Na een aardige openingsfase met kansen aan beide kanten was het Bart Biemans die uit een corner FC Den Bosch, enigszins tegen de verhouding in, op 1-0 zette. Tien minuten later was de orde hersteld, want NAC kwam op kracht door over het middenveld en de bal kwam op links bij Ünal, die Dalian Maatsen uitkapte en in de korte hoek raak schoot. Even leek de 1-2 in de lucht te hangen, want NAC wilde doordrukken, maar de Bredanaars kregen wederom een tegengoal uit een hoekschop. Bart Biemans kopte zijn tweede binnen.

FC Den Bosch leek zo dus met 2-1 de rust in te gaan, maar verleende alle medewerking om die voorsprong uit handen te geven. Eerst kreeg NAC een strafschop, die door Sjoerd Ars onberispelijk werd raak geschoten. Op die strafschop viel niet zo heel veel aan te merken, al was het maar om dat het al de derde dubieuze situatie in de Bossche zestien was. Een minuut later klapte de Bossche buitenspelval niet goed dicht en stiftte Ünal knap raak over Kees Heemskerk.

Na rust was het weer snel raak, want Denis Pozder profiteerde van een een verkeerde terugspeelbal. Zo snel als de 3-3 viel was het echter weer 3-4. Arda Havar duwde volgens de arbiter zijn tegenstander in de zestien meter. Onbegrijpelijk genoeg kreeg Havar voor die actie een rode kaart en Sjoerd Ars benutte de penalty; 3-4. Na deze tegentreffer wist FC Den Bosch weinig meer te creëren, maar ook NAC leek niet heel zeker van z'n zaak. Dat waren de gasten pas toen Sjoerd Ars op (of over) het randje van buitenspel een voorzet gaf die bij de tweede paal werd binnengegleden. In blessuretijd frommelde Kees Heemskerk nog een voorzet in zijn eigen doel.

Bron: FCDBFans.nl