FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Galavoorstelling FC Den Bosch tegen Telstar

Galavoorstelling FC Den Bosch tegen Telstar

8 april 2016 om 22:18

FC Den Bosch heeft in eigen huis een eclatante 5-0 zege op Telstar geboekt. Naast vijf puntgave treffers raakte de ploeg van Wiljan Vloet ook driemaal het aluminium. De zege was dan ook allerminst geflatteerd.

Aanvankelijk zag het er nog niet naar uit dat FC Den Bosch zo over de bezoekers heen zou walsen, want Telstar begon best aardig aan het duel in De Vliert. In de eerste minuut had Niek Vossebelt al wel een vrije schietkans gehad, maar hij schoot naast. Het was Aziz Khalouta die FC Den Bosch na een kwartier op voorsprong kopte met een puntgave kopbal na een prima voorzet vanaf de rechterkant. Een voorzet vanaf rechts leverde even later wederom een doelpunt op. Maarten Boddaert verdubbelde met een fenomenale omhaal de voorsprong.

Vrij snel na rust was het de beurt aan Niek Vossebelt om een fraaie treffer te maken. De middenvelder schoot een afvallende bal hard en droog in de kruising. Vervolgens was het Vykintas Slivka die na een mooie een-twee de bal in de lange hoek schoof en de 4-0 op het scorebord zette. Furhgill Zeldenrust creƫerde zichzelf de volgende twee grote mogelijkheden, maar tweemaal vond hij de doelman op zijn pad. Alessio Carlone raakte met een vrije trap de lat, Zeldenrust schoot op de paal en Arda Havar schoot ook tegen de lat. Tussendoor had Heemskerk nog een doorgeschoten bal van Telstar uit zijn doel gegrist.

In blessuretijd maakte Zeldenrust er nog een dik verdiende 5-0 van, door met een subtiel wippertje de doelman te verslaan en de bal vervolgens in het doel te lopen. Direct daarna floot de scheidsrechter af, het einde van een ouderwetse voetbalavond in De Vliert.

Bron: FCDBFans.nl